22. Uluslararası Tarım Fuarı Ankara’da düzenlendi

25 September Tuesday, 2018
Bu yıl 22’ncisi düzenlenen Agrotec Uluslararası Tarım Fuarı, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ziyaretçiler yeni çıkan tarım makinalarına ve tohum türlerine yoğun ilgi gösterdi.
22. Uluslararası Tarım Fuarı Ankara’da düzenlendi Haber: Cem BAYAN
Kamera: Ekrem ALACAPUNAR

Yeni tarım makinaları, yeni tekniklerle geliştirilen tohumlar… Bu yıl 22’ncisi düzenlenen Agrotec Uluslararası Tarım Fuarında ziyaretçileriyle buluştu.  Fuara ilgi gösteren ziyaretçiler  alışveriş yaptı, bilgi aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stantlar arasında tohumculuk da vardı.

“Gençler ilgi gösteriyor”

Alkan Tohum standı sorumlusu Ziraat Mühendisi Merve Mert “Ziyaretçilerimizin arasında yeni mezun olmuş girişimci gençler de yer alıyor. Bize sorulan bütün soruları yanıtlayarak halkımızı bilgilendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Fuar verimli geçiyor”

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü de fuarda yerini aldı. Stant sorumlusu Sinan Aydoğan “Üreticilerimize tohumlarımızın çeşitlerini ve nasıl temin edebilecekleri hakkında bilgi veriyoruz. Fuar bizim için çok verimli geçiyor.” şeklinde değerlendirme yaptı.

“Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz.”

Annesi dahil 15 kadın girişimci ile Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden aldığı destekle kooperatif kuran Gülcan Miner, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verdiği teşvik ve yönlendirmeyle başarılı bir üretim geçirdik. Fuar sayesinde vatandaşlarımızın taleplerini öğrendik. Talepler doğrultusunda yeni alanlara doğru genişleyeceğiz. Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.
 
tarım fuar uluslararası Ankara