Mersin Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca yürütülen Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Yayım Projelerinden ''Toros Kırmızısı ve Sarıca Mandarin Çeşitleri ile Yedivereni Enter, Lamas ve Erdemli 33 Limon Çeşitlerinin Çiftçilere Tanıtılmasına Yönelik Yayım Projesi'' kapsamında tarla günü yapıldı.
Kamera: Hasan Ejder TAZEOĞLU
Etkinliğe, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığından Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması ve Yayım Projeleri Koordinatörü Ziraat Mühendisi Nesimi Erarslan, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Davut Keleş, Enstitü proje yürütücüsü Dr. Güçer Kafa, sivil toplum kuruluşları, İl Müdürlüklerinden teknik personeller ve çiftçiler katıldı.
Mersin Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen etkinliğe Gıda Tarım ve Hayvancılık Mersin ve Adana İl Müdürlükleri de destek verdi.
Mersin Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü(TAGEM) işbirliğiyle sonuçlandırılan Toros kırmızısı ve sarıca mandarin çeşitleri ile yediveren, enter, lamas ve Erdemli 33 limon çeşitlerinin tesciline yönelik araştırma projesinin devamı olarak elde edilen bilimsel verilerin hedef kitlelere ulaştırılması amacıyla çalışmalar devam ediyor.
Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitü Müdürü Dr. Davut Keleş, Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını belirterek Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa yürüttükleri projeler sayesinde de Ar-Ge çalışmalarının sonuçlarını üreticilere ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.
Keleş, çalışmanın ikinci aşamasının ise üretilen fidanların üreticilere ulaştırılması olduğunu söyledi.
Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nden proje yürütücüsü Dr. Güçer Kafa, Enstitü olarak Türkiye turunçgilciliğinin önümüzdeki elli yılında belirleyici çalışmalara imza atmak için çalıştıklarını vurguladı.
Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’ndan Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması ve Yayım Projeleri Koordinatörü Ziraat Mühendisi Nesimi Erarslan ise, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitü Müdürlüğünce yapılan araştırma projesi sonucunda tescil edildiğini ve yayım aşamasına gelindiğini kaydetti.
Bu araştırmaların hedef kitlelere ulaşabilmesi için Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı olarak TAGEM ile işbirliği içinde yayım projelerini yürüttüklerini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iftar programında...
Devamını Oku ->
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı, yabancı türlerle mücadelenin etkin...
Devamını Oku ->
Kahramanmaraş’ta “Türkiye'nin Depremden Etkilenen Bölgelerinde...
Devamını Oku ->
Hayvancılık sektörü yeni ırklarla gelişiyor. Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı 6 şubat depremlerinden...
Devamını Oku ->
IPARD programı projelere, projeler de yatırıma dönüşmeye devam...
Devamını Oku ->
Dünya Sulak Alanlar Günü’nde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim...
Devamını Oku ->