Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Amasyada makine ekipman dağıtım töreni yapıldı. Hibe desteği yüzde 50 olan programda toplam 475 çiftçiye destek sağlandı.
Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Makine Ekipman dağıtım töreni yaptı. Törene Amasya Valisi Halil Çomaktekin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Lokman Gültekin, il yetkilileri ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Törende konuşma yapan Amasya Valisi Çomaktekin, tarım sektörünün Amasya için önemli bir sektör olduğunu hatırlatarak, üreticilere değişik programlar kapsamında destek verildiğini kaydetti. Vali Çomaktekin, Amasya’nın bazı tarımsal ürünlerde marka olma yönünde ilerlediğini vurguladı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Lokman Gültekin ise "Hibe desteği yüzde 50 olan bu programla da; 426 üreticimize 1 milyon 637 bin lira makine-ekipman desteği, 49 üreticimize de 543 bin lira bireysel sulama ve ekipman desteği yapılmış olup, toplamda üreticilerimize 2 milyon 200 bin lira destek sağlandı” dedi.
Çiftçiler adına konuşma yapan Fitnet Uzun da, ürün kalitesini artırmak için makine ekipmanın önemli olduğunu ifade ederek, bu tür desteklerin devam etmesi gerektiğini belirtti.
Konuşmaların ardından makine ekipman desteği kazan çiftçilere sertifikaları verildi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da katıldığı "Gelecek...
Devamını Oku ->
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, piyasa ihtiyacını karşılamak...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım İşletmeleri Genel...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Malatya’da temaslarda...
Devamını Oku ->
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü safkan Arap tayı satışından 39...
Devamını Oku ->
İşletmelerinde 400 binden fazla küçük ve büyükbaş hayvan...
Devamını Oku ->
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret eden Tarım ve Orman...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Öngörülerimiz tutarsa bu yılı 140...
Devamını Oku ->