Anı ölümsüzleştirdiler, ödüllerini aldılar

24 June Friday, 2022
Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması Türkiye’nin fotoğraf hafızasına yeni kareler eklemeye devam ediyor. Yarışmada dereceye giren fotoğraflar İstanbul’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. DenizBank’ın ev sahipliği yaptığı ödül töreni ve sergi açılışına Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ve DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş de katıldı. Jüri üyeleri ve yarışmacılar duygularını Web Tarım TV mikrofonuna anlattılar.
Anı ölümsüzleştirdiler, ödüllerini aldılar
Haber   : Neslihan AKTAŞ
Kamera: Mustafa COŞKUN


Türkiye’nin dört bir köşesinde unutulmaz anları ölümsüzleştirdiler. Tarım Orman ve İnsan fotoğraflarıyla yarışıp ödül aldılar.
 
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın; sanatla tarım ve ormanı buluşturduğu Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın 12.’sinde ödüller muhteşem bir törenle sahiplerini buldu.
 
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın koordinasyonunda, tarım orman ve insana dair kareleri fotoğraf severlerle buluşturan yarışmaya DenizBank 12 yıldır sponsorluk yapıyor. Yarışmanın 12 yıllık serüveni DenizBank Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen sergide ziyaretçilere anlatıldı.
 
Sergiyi gezen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş Web Tarım TV’ye özel açıklamalar yaptı.
 
Bakan Yardımcısı Gizligider, “Çiftçi Varsa Hayat Var” temasının çok anlamlı olduğunu belirterek, “Tarım ve hayvancılık meselesi bu kadar gündemdeyken çok önemli bir hizmete daha imza attılar. Bunu 12 yıldır yapıyorlar. DenizBank’ın hem tarıma hem sanata verdiği değer ortaya çıkmış durumda. Emek verenlere çok teşekkür ediyoruz. Biz de bu yarışmaya her yıl destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.
 
DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, kurumsal işbirliğinin önemine dikkat çekti. Tarım ve Orman Bakanlığıyla kültür, sanat ve eğitim alanında işbirliklerinin devam edeceğini söyleyen Ateş, “Özel bir banka olmaya çalışıyoruz. Bu 12 yıl boyunca da bakanlığımızın düzenlediği bu sergiye destekçi olarak katılma şerefine nail olduk. Sanata olduğu gibi tarıma da evet diyoruz. Bakanlığımızla el ele omuz omuza bu gayretleri başarıya ulaştırmak için çalışacağız. Ülkemiz için ne gerekiyorsa yapacağız.” şeklinde konuştu.
 
“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK FOTOĞRAF HAFIZASI”
 

Her yıl binlerce fotoğraf arasından titizlikle en başarılıları seçen jüri üyeleri yarışmanın Türkiye’nin en önemli fotoğraf arşivini oluşturduğuna dikkat çekti.
 
Fotoğraf Sanatçısı ve Öğretim Görevlisi Mehmet Arslan Güven, “Fotoğraf yarışması sadece fotoğrafların yarıştığı bir alan olarak görmemeliyiz. Şu anda Türkiye’nin en büyük konulu fotoğraf arşivlerinden birisinin içindeyiz. Basında en çok yer alan fotoğraf yarışması. Kategorik olarak da çok zengin bir yarışma.” ifadelerini kullandı.
 
“İNSANIN OLDUĞU HER FOTOĞRAF ÖZELDİR”

Yarışmanın insanı ve sevgiyi merkezine aldığını söyleyen Jüri üyesi Perihan Yücel de yarışmayı şöyle anlattı: “Kendi coğrafyamı yeniden temize çektim. İnsanımızın emeğini gördüm, cesaretini gördüm. DenizBank’ın çok heyecan duyduğu bir proje bu. DenizBank da şu anda bakanlıkla birlikte inanılmaz ve paha biçilmez bir tarım envanteri var. Bu çok kıymetli bir şey.”
 
12 yıldır jüri üyeliği yapan devlet sanatçısı Ozan Sağdıç da “Tarım Orman ve İnsan” fotoğraf yarışmasının Türkiye’nin en geniş kapsamlı etkinliği olduğuna dikkat çekerek, “Her şeyden önce şunu söylemeliyim. Bu yarışma Türkiye’nin en köklü, belli başlı ve en doğru neticeler alan yarışması. DenizBank’ın Türkiye’deki tarım üzerine faaliyetleri, tarihçesi, durumu hakkında fotoğraflar derleyen ve çok mükemmel bir arşiv kurmuş olan bir yarışma.” şeklinde konuştu.
 
Yarışmayı özel kılan bir diğer nokta da fotoğrafa ilgi duyan herkesin eserlerinin değer bulduğu bir platform olması. Çoğu amatör yüzlerce fotoğrafçı tarım ve ormandan anları, insanların kalbine dokunan hikâyeleriyle görüntülüyor. 
Yarışmada genel kategori birincisi Abdurrahman Çetin fotoğrafı yarışma amaçlı çekmediğini, yarışmayı duyunca başvurduğunu dile getirdi.
 
Yarışma ikincisi Selçuk Hot ise eczane teknikeri olarak çalıştığını fotoğrafçılığı hobi olarak yaptığını anlattı. Ödül alan fotoğrafını çekmek için bir hafta aynı yere gidip sisli havayı beklediğini belirten Selçuk Hot, eserinde doğayla insanın iç içe olması gerektiğini anlatmak istediğini sözlerine ekledi.
 
Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın 13.’sünü bekleyen fotoğraf severler 1 Temmuz - 14 Ekim tarihleri arasında başvuru yapabilecekler. Yarışmanın teması “ Sen Üret Yeter .”
tarım orman ve insan fotoğraf yarışma ödül sergi jüri denizbank