Çiçek ve çocuk temasıyla gelecek ay kapılarını açacak EXPO 2016 Antalya'da, geleneksel Türk bahçe kültürünü yansıtan ''Osmanlı Bahçesi'' oluşturuldu.
EXPO 2016 Antalya'da 6 dönümlük alanda kurulu Osmanlı Bahçesi, İstanbul'daki Osmanlı eserlerinden esinlenerek yapılmış çeşmeleri, dikili taşları, güneş saati, şadırvanı, çini işlemeleri ve podima taşlarla bezenmiş yollarıyla görenlere adeta İstanbul'u yaşatıyor; lale, gül, karanfil, nergis gibi çiçekleriyle de Türk bahçelerinin zenginliğini yansıtıyor.
Osmanlı Bahçesi'ni projelendiren ve uygulayan şirketin Genel Müdürü Nadire Mine Yar yaptığı açıklamada, bahçedeki eserleri İstanbul'daki Osmanlı eserlerinden esinlenerek modellediklerini söyledi.
Bahçeyi oluşturan figürlerin neler olması gerektiğine bakarken döneme dikkat etmediklerini anlatan Yar, estetik güzelliğe baktıklarını vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iftar programında...
Devamını Oku ->
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı, yabancı türlerle mücadelenin etkin...
Devamını Oku ->
Kahramanmaraş’ta “Türkiye'nin Depremden Etkilenen Bölgelerinde...
Devamını Oku ->
Hayvancılık sektörü yeni ırklarla gelişiyor. Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı 6 şubat depremlerinden...
Devamını Oku ->
IPARD programı projelere, projeler de yatırıma dönüşmeye devam...
Devamını Oku ->
Dünya Sulak Alanlar Günü’nde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim...
Devamını Oku ->