Antalya Hipodromu açıldı

20 January Thursday, 2022
Türkiye'nin en büyük 3. hipodromu olma unvanını taşıyan Antalya Hipodromu törenle açıldı. İlk yarışın da yapıldığı Antalya Hipodromu'nda 1104 atın barınabileceği ahır ve biri sentetik, diğeri ise yarı sentetik olmak üzere 2 pist bulunuyor.
Antalya Hipodromu açıldı Türkiye Jokey Kulübü Antalya Hipodromu Döşemealtı’nda törenle açıldı.

Türkiye'nin onuncu hipodromu olan Antalya Hipodromu'nda 1104 atın barınabileceği ahır ve biri sentetik, diğeri ise yarı sentetik olmak üzere 2 pist bulunuyor.

Açılış töreninde konuşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, at ve at yetiştiriciliğinin yaşatılması için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. "Atçılık bacasız sanayi, gelir kaynağı demektir. Türkiye'de 26 bin 500 İngiliz, 23 bin 400 Arap atı olmak üzere 50 bin yarış atı bulunmaktadır. Önümüzdeki yıllarda uluslararası yarışlarda elde edilen başarıların artması ile Türkiye'nin yetiştiricilik konusunda ne kadar ilerlediğini daha rahat göreceğiz." dedi.

Kurdele kesiminden sonra Antalya Hipodromu'nun ilk yarışı Açılış Koşusu oldu. İlk yarışı Alp Evcimen’in sahibi ve yetiştiricisi olduğu, doru dişi tay Jammy Justen jokeyi Ahmet Çelik idaresinde kazandı.
antalya hipodrum at yarışı tjk tarım orman bakan yardımcı akif özkaldı