Avrupa'da satılan her 3 balıktan biri Türkiye'den ihraç ediliyor. Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Yamanyılmaz "Hem lezzet hem de kalite açısından rakipleriyle kıyaslanmayacak su ürünleri ihraç eden Türkiyenin, bu pazardaki büyümesini sürdüreceğini söyledi.
Avrupa'da satılan her 3 balıktan birini ihraç eden Türkiye bu alandaki pazar payını artırmak istiyor. Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, Temmuz ayı itibarıyla ülke genelinde su ürünleri ve hayvansal mamul ihracatında yüzde 39'luk artış yaşandığını, 2023'de 5 milyar dolar ihracat hedeflendiğini söyledi.
Su ürünleri ve hayvansal mamul sektörünün her geçen yıl üretim ve ihracat potansiyelinin arttığına dikkati çeken Yamanyılmaz, kültür balığı üretiminde Avrupa'nın gözde ülkelerinden olan Türkiye'nin, aynı zamanda kanatlı grubu üretiminde de trendinin yükseldiğini anlattı.
Türkiye'nin su ürünleri ihracatının sürekli yükseldiğine işaret eden Yamanyılmaz, hem lezzet hem de kalite açısında rakipleriyle kıyaslanmayacak su ürünleri ihraç eden Türkiye'nin, bu pazardaki büyümesini sürdüreceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iftar programında...
Devamını Oku ->
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı, yabancı türlerle mücadelenin etkin...
Devamını Oku ->
Kahramanmaraş’ta “Türkiye'nin Depremden Etkilenen Bölgelerinde...
Devamını Oku ->
Hayvancılık sektörü yeni ırklarla gelişiyor. Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı 6 şubat depremlerinden...
Devamını Oku ->
IPARD programı projelere, projeler de yatırıma dönüşmeye devam...
Devamını Oku ->
Dünya Sulak Alanlar Günü’nde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim...
Devamını Oku ->