Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, alt gruplarıyla beraber 53 kalem olan hayvancılık desteğini, 5-6 kaleme dönüştürme konusunda çalıştıklarını bildirdi.
Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan hayvan üreticilerine yaptığı çağrı üzerine kendisini arayan çiftçilerle telefonla görüşen Bakan Çelik, ardından hayvancılık sektörü ve desteklerle ilgili yazılı açıklama yaptı.
Çelik, hayvancılık için aldıkları krediyi ödemekte zorlandıklarını ve borcun yeniden yapılandırılması konusunda destek istediklerini belirten bir üreticiye, Ziraat Bankası ile üreticiye dönük neler yapılabileceği noktasında görüştüklerini ve talepleri bankaya ileteceklerini kaydetti.
Alt gruplarıyla beraber 53 kalem hayvancılık desteğinin bulunduğunu aktaran Çelik, bunu 5-6 kaleme dönüştürme konusunda çalıştıklarını belirtti. Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında bakanlığın mevcut durumu ve çözülmesi gereken öncelikli sorunların ele alındığına değinen Çelik, toplantıda ortaya konulan görüşler doğrultusunda yeni çalışmalar yapıp ilgili düzenlemeleri nihai şekle getireceklerini vurguladı.
Süt ve hayvan ırklarının kalitesini AB standartlarına taşıma konusunda destek sağlayacaklarına da değinen Çelik, bu konudaki düzenlemeleri yakında kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.
Çelik, kırmızı et üretiminin 1 milyon tona çıktığını ancak halen 300 bin ton civarında açık bulunduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iftar programında...
Devamını Oku ->
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı, yabancı türlerle mücadelenin etkin...
Devamını Oku ->
Kahramanmaraş’ta “Türkiye'nin Depremden Etkilenen Bölgelerinde...
Devamını Oku ->
Hayvancılık sektörü yeni ırklarla gelişiyor. Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı 6 şubat depremlerinden...
Devamını Oku ->
IPARD programı projelere, projeler de yatırıma dönüşmeye devam...
Devamını Oku ->
Dünya Sulak Alanlar Günü’nde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim...
Devamını Oku ->