Bakan Kirişci depremzede misafirleri yalnız bırakmadı

03 March Friday, 2023
Depremlerden etkilenen depremzedelere tesislerini açan Tarım ve Orman Bakanlığı misafirlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Toprak Mahsulleri Ofisi Ankara Misafirhanesinde ağırlanan afetzedelerle kahvaltı programında bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, bölgedeki barınma sorununun da en kısa sürede çözüleceğini söyledi.
Bakan Kirişci depremzede misafirleri yalnız bırakmadı
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci depremle ilgili çalışmalarına Ankara’da da devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenip Bakanlık tesislerine yerleştirilen depremzedelerle bir araya gelen Bakan Kirişci, deprem bölgesinde kırsalda 73 bin köy evi yapılacağını açıkladı.

Çiftçilerin en kısa sürede üretime dönmeleri için destekler verdiklerini belirten Bakan Kirişci, "Evler ahırlarıyla, seralarıyla, sosyalleşme alanlarıyla bildiğimiz köyden öte akıllı köy olacak. Kırsala dönen insanlarımızı orada tutup, üretime geçmelerini sağlayacağız." dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Ankara Misafirhanesinde deprem bölgesinden gelen vatandaşlarla kahvaltı programında buluşan Bakan Vahit Kirişci, eşi Hanife Kirişci ile birlikte depremzedelerle bir süre sohbet etti. Afetzede vatandaşlara 'geçmiş olsun' dileğinde bulunan Kirişci, çocuklara oyuncak hediye etti.

Kirişci, buradaki konuşmasında, yaşanan afetten 11 ilin etkilendiğine işaret ederek, iklim şartlarının kötü olmasının felaketin boyutunu artırdığını belirtti. Bakanlığına bağlı Türkiye genelindeki misafirhanelerde, 7 bin 558 depremzedeyi ağırladıklarını bildiren Kirişci, "Siz şu anda TMO'nun misafirhanesinde değilsiniz. Burada her türlü ihtiyaçlarınız karşılanacak. Biz sizlerin hizmetkârıyız, sizin bu acılarınızı, bu çektiğiniz sıkıntıları hafifletebilirsek ne mutlu bize." değerlendirmesinde bulundu.

TMO deprem bölgesi için konteyner üretiyor

Bakanlık olarak 5 binin üzerinde iş makinası ve 15 binin üzerinde personelle deprem bölgesinde faaliyetlerini yürütmeye devam ettiklerini aktaran Kirişci, bölgede tarımsal faaliyetlerin yürümesi ve üreticilerin mağdur olmaması için her türlü desteğin verildiğini, depremzedelerin diğer ihtiyaçlarının karşılanması için de çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Kirişci, deprem bölgesinde hayatın yeniden kurulacağını vurgulayarak, "Kırsalda 73 bin köy evi yapılacak. Evler ahırlarıyla, seralarıyla, sosyalleşme alanlarıyla bildiğimiz köyden öte akıllı köy olacak. Kırsala dönen insanlarımızı orada tutup, üretime geçmelerini sağlayacağız." ifadesini kullandı.

Program sonrası TMO atölyesini ziyaret eden Kirişci, TMO'nun kendi imkânlarıyla deprem bölgesindeki iş yerleri için ürettiği konteynerleri inceledi ve imalat süreciyle ilgili çalışanlardan bilgi aldı.
deprem depremzede tmo misafirhane tesis barınma bakan tarım ve orman