Batman’da fıstık hasadı başladı

08 September Wednesday, 2021
Fıstık üretiminde önemli bir başarı yakalayan Batman’da, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü fıstık için hasat etkinliği düzenledi. Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin il genelinde fıstık üretim alanını 100 bin dekarın üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Batman’da fıstık hasadı başladı Batman protokolü ve üreticiler, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün düzenlediği fıstık hasadı etkinliğinde bir araya geldi. 

Merkeze bağlı Demirbilek köyünde düzenlenen etkinlikte vatandaşlarla fıstık toplayan Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Fıstığın fu topraklarda çok da tanıdık olmayan bir ürün olduğunu; son 10 yıl içerisinde fıstık üretiminde sıfırdan 93 bin dekarlara geldiklerini, böyle devam etmesi durumunda 100 bin dekarı geçeceğini kaydetti.

Şahin, şöyle devam etti: "Fıstık katma değeri yüksek bir ürün ve bu nedenle çiftçimizi mutlu ediyor. Elde edilen gelir birim alanına vurulduğunda bu kıraç topraklarda hayal edemeyeceğiniz rakamlara ulaşıyor. Çiftçimiz fıstıktan iyi bir gelir temin ediyor ve biz de bu durumu destekliyoruz. 1,5 milyonun üzerinde fıstık fidanını çeşitli kaynaklardan vatandaşlarımıza ve çiftçilerimize takdim ettik ve etmeye de devam edeceğiz."

Ellerindeki toprağı çok düzgün bir şekilde planlamaları gerektiğini aktaran Şahin, "Verimliliği sınırlı olan arazilerimizde böyle ürünlere yönelmemiz gerekiyor. Çiftçi gülerse bütün ülke güler. Çiftçimizi destekleyeceğiz. Çiftçi toprağımıza bakacak ki bütün ülke doysun. Bunun ötesinde de bütün ülke ihracat yapacak ve tarımdan ciddi gelir elde eden ülkeler arasına girecek." ifadelerini kullandı.
batman fıstık hasat