Balıkesirin Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün açtığı 80 saatlik arıcılık kursu devam ederken, 27 kursiyer için tatbikat düzenlendi.
Kurs öğretmenliği yapan Gıda tarım ve Hayvancılık Burhaniye İlçe Müdürü Dursun Okur'un öncülüğünde Kuyumcu köyüne giden kursiyerler, Ali Acar'a ait kovanlarda tatbikat yaptı.
Dursun Okur, kursiyerlere arı bakımı, bal hasadı ve ana arı konularında bilgiler verdi. Kursa büyük ilgi gösteren ve öğretmenlerini büyük bir dikkatle dinleyen arıcılar, tatbikattan mutlu döndü.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Burhaniye İlçe Müdürü Dursun Okur, yörede arıcılığı geliştirmek için çalıştıklarını ve arıcıları kurslarda eğittiklerini anlattı. Okur, Burhaniye'de arıcılığı geliştirmek istediklerini ve bunun için de Halk Eğitimi Müdürlüğü öncülüğünde kurslar düzenlediklerini kaydetti. Kurs da anlatılan bilgilerin tatbikatını yaptıklarını belirten Okur, arıcıların çok heyecanlı olduğunu ve başarılı olacaklarına inandığını kaydetti.
Kursiyerlerden Şenol Karadağ da, kursun ve tatbikatın çok faydalı olduğunu, kursta öğrendikleri bilgileri, tatbikatta uygulama imkanı bulduklarını ifade etti.
Selahattin Güvenç ise, arıcılık kursuna katıldığını ve öğrendiklerini tatbik etme fırsatı bulduklarını söyledi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, içme sütlerinde sadece...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının eğitimi teknolojiyle buluşturan...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2026 Yılı Kırsal Kalkınma...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Rusya ile gübre...
Devamını Oku ->
“İçme Suyu Kaynaklarının ve Arıtma Tesislerinin Değerlendirilmesi...
Devamını Oku ->
Hayvancılık ile bitkisel üretimde temel destek ve planlı üretim...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD-III Programı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarına karşı...
Devamını Oku ->