Çankırı’da toprak ve gübreleme eğitimi projesi tanıtıldı

23 November Wednesday, 2022
Çankırı Valiliği himayesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce gerçekleştirilecek “Toprak ve Gübreleme Eğitimi” projesinin tanıtımı yapıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Vali Abdullah Ayaz proje ile üreticilere yeni yöntemlerin tanıtılacağını söyledi.
Çankırı’da toprak ve gübreleme eğitimi projesi tanıtıldı Haber: Çankırı İl Enformasyon
 
Çankırı’da toprak ve gübreleme eğitimi projesi tanıtıldı.

Valilik himayesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce gerçekleştirecek proje ile sürdürülebilir tarımda toprak ve gübrelemenin önemine değinilecek.

Tanıtım toplantısında konuşan Vali Abdullah Ayaz, daha yüksek verim ile sürdürülebilir tarımsal faaliyetler için çiftçilerimizin toprağını iyi tanıması ve buna göre gübreleme faaliyetleri gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizerek projenin faydalı olacağına canı gönülden inandığını ifade etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün de “Proje kapsamında iyi tarım uygulamaları doğrultusunda bilinçli gübreleme faaliyetlerinin yürütülebilmesi adına çiftçilerimiz için ilimiz merkezinde ve tüm ilçelerimizde eğitim ve uygulama çalışmaları gerçekleştirilecektir. Köy köy çiftimizin ayağına kadar giderek projenin yaygınlaştırılması sağlanacaktır.” dedi.
tarım orman çankırı eğitim toprak gübre