Kırım Kongo Kanamalı Ateşi aşısı Türk bilim insanları tarafından keşfedildi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) aşısına değinerek, "Türk bilim insanları çok sıkı şekilde çalıştılar, bakanlık olarak biz kendilerine destek verdik. Şu anda aşı keşfedilmiş durumda. Yani Türkiye bir virüs aşısını üretebilecek duruma geldi. Dünyanın ilk KKKA aşısını inşallah Türkiye üretmiş olacak." Dedi.
Kuş gribi konusunda soru alan Akdağ, şu anda endişe edilecek herhangi bir durumun bulunmadığını söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın bu hususta ciddi bir tecrübe ile gerekeni yaptığını belirten Akdağ,"Dolayısıyla o hususta şu anda herhangi bir tereddüde mahal husus yok." dedi.
Akdağ, kenelerin bir çeşidinin taşıdığı virüsle meydana gelen KKKA hastalığına da işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
" Bu kene türleri ve virüsler daha ziyade çok aşırı kurak değil ama kurakla normal iklim arası yerlerde görülüyor. Bulaşma yolu da büyükbaş hayvanlar ve küçük hayvanlar. Onlara yapışıyorlar. Bu hususta Türkiye çok tecrübelendi. Çok ciddi tedbirler alıyoruz." Dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, içme sütlerinde sadece...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının eğitimi teknolojiyle buluşturan...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2026 Yılı Kırsal Kalkınma...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Rusya ile gübre...
Devamını Oku ->
“İçme Suyu Kaynaklarının ve Arıtma Tesislerinin Değerlendirilmesi...
Devamını Oku ->
Hayvancılık ile bitkisel üretimde temel destek ve planlı üretim...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD-III Programı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarına karşı...
Devamını Oku ->