‘Doğadan El Sanatları’ sergisi açıldı

27 January Thursday, 2022
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde “Doğadan El Sanatları” sergisi açıldı. Büyük bir kısmı doğal artıklardan üretilen el işi ürünlerin yer aldığı sergi ile doğal atıkların geri kullanımı vurgusu yapılıyor.
‘Doğadan El Sanatları’ sergisi açıldı
Doğadan El Sanatları sergisi Ankara’daki Türkiye Milli Botanik Bahçesi Sanat Galerisi’nde açıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü TAGEM’in ev sahipliğinde gerçekleşen sergide doğal artıkların geri kullanımı vurgusu yapılıyor.

Sergideki ürünleri hazırlayan TAGEM çalışanı Yasemin Özşahin doğadan esinlendiğini belirtti. Özşahin “Yaklaşık 6 ay boyunca oluşturduğum bir koleksiyon. Kullandığım malzemelerin büyük bir kısmı doğal materyallerden ve hemen hemen hepsi Milli Botanik Bahçesinden topladım. Bana en büyük ilham veren şey doğanın kendisi. Artıkları bir şekilde geri dönüştürmeye çalıştım. Bu tarz dönüşümlerin kıymetli olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Serginin ilk gününde ürünleri inceleyen TAGEM Genel Müdürü Nevzat Birişik de estetik vurgusu yaparak şu ifadelere yer verdi: “Bu sanat eserleri bize şunu gösteriyor, tabiatta hiçbir şey estetikten yoksun değil; artık değil. Bir küçük ve güzel dokunuşla insanların gözüne hitap eden sanat eserleri oluşturmak mümkün. İnsanlara tarımdan, sanattan, doğadan güzel örnekler gösterme imkânımız var ve faaliyetlerimizi çeşitlendirip devam edeceğiz.”.

300’e yakın el işi ürüne ev sahipliği yapan sergi 2 Şubat’a kadar saat 10 ila 17 arasında ziyaret edilebilir.
el işi sanat doğal artık