DSİ’den 2019 için dev projeler

26 February Tuesday, 2019
DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın 2019 projelerini Web Tarım TV’ye anlattı. Aydın 23 barajın bu yıl içinde işletmeye açılacağını belirtti. Ankaralıların memba kalitesinde suya kavuşmasına az bir zaman kaldığını anımsatan Aydın, kamuoyunda ‘çılgın proje’ olarak bilinen Silvan Projesi hakkında da bilgi verdi.
DSİ’den 2019 için dev projeler Devlet Su İşleri 2019 yılında önemli projeleri hayata geçirecek. Yapımı devam eden 23 barajın bu yıl içerisinde işletmeye açılması planlanıyor. Web Tarım Tv’ye açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Ankara, İstanbul ve yurdun her köşesinden içme, kullanma ve sulama suyu yatırımlarına ilişkin bilgiler verdi.

Aydın önemli projelerden bir tanesi olan Ilısu Barajı’nda çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

Ilısu Barajı’nda çalışmalar hızla sürüyor

Diyarbakır’ın Çılgın Projesi olarak nitelendirilen Silvan Projesi hakkında ise Genel Müdür Aydın, çok önemli bir alanın suya kavuşacağını hatırlattı.

Silvan Projesi ile önemli bir alan suya kavuşacak

Aydın’ın gündeminde Yusufeli Barajı da vardı. Barajın yüksekliği bakımından dünyanın sayılı projeleri arasında olduğunu belirtti.

DSİ’den 2019 için dev projeler

DSİ Genel Müdürü Aydın Ankaralıların memba suyu kalitesindeki içme ve kullanma suyuna kavuşmalarına da az bir zaman kaldığını söyledi. Aydın, 31 bin 500 metre ile Türkiye’nin içme suyu maksatlı en uzun tünelinin inşa edildiğini kaydetti.

 Ankaralılar memba kalitesinde suya kavuşacak

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne su götürülmesini de değerlendirdi ve ülkemiz için bir gurur vesilesi olduğunu hatırlattı. Aydın, Kuzey Kıbrıs’ta sulanabilir arazilere ilişkin çalışmaların da halen devam ettiğini belirtti.
 
 
dsi yatırım silvan yusufeli baraj ankara su memba