16 Ekim Dünya Gıda Günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Muğla İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
16 Ekim Dünya Gıda Günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Muğla İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Tüketicileri bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Sınırsızlık meydanında stantlar kuruldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stantlarda; gıda tarım ve hayvancılık konularında bilgilendirici basılı yayınlar halka dağıtılırken, keşkek ve ayran ikramında da bulunuldu.
Gıdaların üretimi-tüketimi ve satış noktalarındaki hijyen ve sanitasyon etkinliğinin sağlanması ile yeterli ve dengeli beslenmenin öneminin belirtilmesi amaçlanan kutlamaya Gıda Tarım ve Hayvancılık Muğla İl Müdürü Vekili Enver Aydın ve şube müdürleri katıldı.
16 Ekim Dünya Gıda Günü ilgili bir açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Muğla İl Müdürü Vekili Enver Aydın, "Dünya Gıda Günü'nün 2014 ana teması ''Aile Çiftçiliği: Dünyayı Besle, Yeryüzünü Önemse'' olarak belirlenmiştir. Aile çiftçiliği, aile-temelli tüm tarımsal faaliyetleri kapsar ve kırsal kalkınmanın birçok alanı ile bağlantılıdır. Bir aile tarafından yönetilen ve gerçekleştirilen, kadınlar ve erkekler dahil olmak üzere ağırlıklı olarak ailesel iş gücüne dayalı tarım, ormancılık, balıkçılık, meracılık ve su ürünlerine yönelik üretim faaliyetlerini kapsamaktadır. Bu günde ayrıca Müdürlüğümüzce gıda ile ilgili şikayetlerin ele alındığı 174 Alo Gıda Tüketici Şikayet Hattı'nı halka tanıtmak amacıyla stant açtık" ifadelerinde bulundu.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, içme sütlerinde sadece...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının eğitimi teknolojiyle buluşturan...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2026 Yılı Kırsal Kalkınma...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Rusya ile gübre...
Devamını Oku ->
“İçme Suyu Kaynaklarının ve Arıtma Tesislerinin Değerlendirilmesi...
Devamını Oku ->
Hayvancılık ile bitkisel üretimde temel destek ve planlı üretim...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD-III Programı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarına karşı...
Devamını Oku ->