Düzce’den deprem bölgesine emeklerini gönderiyorlar

22 February Wednesday, 2023
Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü depremden etkilenen illere giyim ve oyuncak yardımı götürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına bağlı kurum bünyesinde kursiyerlerin diktiği polar kıyafetler ve örgü oyuncaklar AFAD aracılığıyla deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılıyor. Düzce’den deprem bölgesine yardım götürürken Ankara’da misafir edilen depremzedeleri de ziyaret eden Merkez Müdürü İsmail Ergün Web Tarım TV’ye yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Düzce’den deprem bölgesine emeklerini gönderiyorlar
Haber     : Neslihan AKTAŞ
Fotoğraf : İbrahim BAĞCI
Kamera  : Mustafa COŞKUN-Aytek BASİ


Kursiyerler dikiyor, örüyor. Yetkililer deprem bölgesine giyim ve oyuncak götürüyor.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin yaraları el birliğiyle sarılıyor. Depremzedelerin ihtiyaçları Türkiye’nin dört bir yanından bölgeye gönderiliyor. Bu seferberliğe el emeği ürünlerle katılan Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerleri hazırladıkları polar giysileri, yün bereleri, atkıları bölgeye ulaştırıyor.

Hazırlanan kolileri bölgeye götüren Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Ergün, Ankara’da misafir edilen depremzedeleri de ziyaret etti. Merkez Müdürü Ergün, Web Tarım TV’ye yürütülen çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “İlk günden beri AFAD’la Kızılay’la işbirliği içinde ürünlerimizi oralara teslim ettik. Daha sonra Düzce’ye gelen depremzedelere yardım edebilmek için ürünlerimizi AFAD yoluyla ve Kızılay yoluyla vermeye devam ettik. Deprem olduğunu duyar duymaz bütün birimlerimizle, hocalarımızla kursiyerlerimizle bir araya geldik. Oraya nasıl destek olabiliriz diye Eğitim ve Yayın Daire Başkanımızla irtibat halinde üretebileceğimiz ürünleri belirledik, hemen işe başladık. Eşofman altı, eşofman üstü, bere, atkı üreterek hızlı bir şekilde sevkiyata başladık.”

Depremzede çocuklar için el yapımı oyuncaklar da hazırlandı

El emeğiyle kurulan yardım köprüsü Düzce’ye gelen depremzedelerden başlayıp deprem bölgesindeki çocuklara kadar uzanıyor. Çocukların bu zor günleri bir an önce atlatması için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Ergün, “Çocukların hoşuna gidebilecek, o anı unutturacak ürünleri de paketlerimizin içine koyduk. Ürünlerden bir kısmını Tarım ve Orman Bakanlığı Uluslararası Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ndeki depremzedelerimize verdik. Buradan da deprem bölgesine gideceğiz.” dedi.

“Elimizden gelen her şeyi yapmak için seferber olduk”

Düzce’nin de depremden etkilenen bir bölge olduğunu hatırlatan Ergün, “Düzce de daha önce büyük bir deprem geçirmişti. Bu sebeple kursiyerlerimiz, hocalarımız çok duyarlıydılar. Elimizden gelen her şeyi yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.”

Merkez Müdürü Ergün AFAD koordinasyonunda bölgeye malzeme göndermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
deprem giyim oyuncak çocuk yardım düzce el sanatları eğitim tarım ve orman