Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) tarafından organize edilen ve Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılına ithaf edilen ''EXPOTROİA 100. Yıl Gıda ve Tarım Fuarı'' Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in katılımıyla açıldı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çanakkale’nin tarımsal potansiyeliyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Çanakkale’nin 8 üründe Türkiye lideri olduğunu belirten Eker, 38 üründe de Türkiye’nin ilk 10’unda yer aldığını aktardı.
Çanakkaleli üreticilere verilen toplam desteğin 943 trilyon lira olduğunu belirten Bakan Eker, “Çanakkaleli çifti, hükümetimizden nakdi, karşılıksız ve hibe desteği aldı. Kepez Limanı’nın ticarete açılması gerektiğini, Gümrük ve Ticaret Bakanlığımıza bildirdim. İnşallah çok kısa süre içerisinde Çanakkale, Kepez Limanından ticaret yapabilecek” dedi.
47 bin metrekarelik açık alanda düzenlenen fuar 17 Mayıs’a kadar ziyaret açık.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, içme sütlerinde sadece...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının eğitimi teknolojiyle buluşturan...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2026 Yılı Kırsal Kalkınma...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Rusya ile gübre...
Devamını Oku ->
“İçme Suyu Kaynaklarının ve Arıtma Tesislerinin Değerlendirilmesi...
Devamını Oku ->
Hayvancılık ile bitkisel üretimde temel destek ve planlı üretim...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD-III Programı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarına karşı...
Devamını Oku ->