El sanatları eğitimleri ile ek gelir imkanı

17 March Friday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Daire Başkanlığına bağlı El Sanatları Eğitim Merkezleri ile kırsalda yaşayan vatandaşlara eğitimin yanı sıra ek gelir imkanı sağlanıyor.
El sanatları eğitimleri ile ek gelir imkanı
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının kırsaldaki eğitim çalışmaları devam ediyor.

Eğitim çalışmaları sadece ziraat ve ormancılık alanlarını kapsamıyor, el sanatları eğitimleri de veriliyor. Böylece kursiyerler hem eğitim alıyor hem de ek gelir imkanına kavuşuyor.

Bilecik El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Aytekin Yönter “14 ile 65 yaş arasındaki bütün vatandaşlarımıza, kadın-erkek ayrımı yapmaksızın kursalar düzenleyerek nitelik kazandırıyoruz. Bu sayede diğer alanlarda ara eleman olarak iş bulmalarını sağlıyoruz.  Çini, seramik işlemeciliği kurslarımız var. İhtiyaç duyulan her alanda kurs verebiliriz.” dedi.

Mersin Silifke Atatürk El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Sinan Çelebican da benzer ifadeleri kullanarak şu sözleri ekledi: “Çeşitliliğimizi kursiyerlerimizin talepleri ile artırıyoruz. Özelikle Kadınlarımız dokuma kursu ile yetiştirebilirler ve aile ekonomisine katkı sağlayabilirler. Seramik, takı tasarım kurslarımız var. Turizm sezonunda bunları satabiliyorlar.”

Başkanlığın bünyesinde El Sanatları Eğitim Merkezleri Bilecik ve Mersin Silifke’nin yanı sıra Düzce, Elazığ, Kastamonu ve Sivas’ta da faaliyet gösteriyor.
tarım orman eğitim yayın dairesi başkanlık el sanatları bilecik mersin silifke