Erken çiçek açan ağaçlar baharı müjdeliyor

02 March Thursday, 2023
Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi Balıkesir'de meyve ağaçlarının erken çiçek açmasına neden oldu. Ortaya çıkan görüntü görsel bir şölen sunsa da çiçeklerin erken açması çiftçiyi tedirgin ediyor.
Erken çiçek açan ağaçlar baharı müjdeliyor
Bahçeler çiçeklendi, bahar Balıkesir’e erken geldi.

Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve ılık havanın bitkileri de etkilediği Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde normalde nisan ayına doğru tomurcuklanması gereken meyve ağaçları bu yıl da erken çiçek açtı.

Baharın müjdeleyicisi çiçekler görsel güzellik oluştursa da kuraklık tehlikesi de kapıda. Yağışların az olması, çiçeklerin erken açması çiftçiyi de tedirgin ediyor.

Gördüğü güzellik karşısında hem sevindiğini hem de üzüldüğünü belirten Mustafa Çelik “Bu gün bahçeye geldim. Gördüğüm görüntüye bir anda çok sevindim ama bir yandan da çok üzüldüm.  Badem ağaçları çok erken çiçeklerini açmış. Daha bir falan zamanı var çiçek açması için görüntüsü müthiş ama erken açması beni endişelendiriyor. İnşallah endişelendiğim gibi olmaz inşallah güzel bir sezon geçiririz” dedi.

Çiftçilerin temennisi, ünlü ressamların tablolarını aratmayan bahar dallarının don zararına uğramadan meyve verebilmesi.
balıkesir badem ağaç çiçek hava sıcaklığı bahar meyvecilik tarım