Gençer: “Sertifikalı tohum verimi artırır”

05 April Friday, 2024
Basın mensuplarıyla bir araya gelen Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği Başkanı Yıldıray Gençer sertifikalı tohumla ilgili önemli açıklamada bulundu. Başkan Gençer sertifikalı tohumların birim alanda daha çok verim sağladığına dikkat çekti.
Gençer: “Sertifikalı tohum verimi artırır”
Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği Başkanı Yıldıray Gençer basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Basın üyelerinin sorularını yanıtlayan Başkan Gençer sertifikalı tohum vurgusu yaptı. Gençer “sertifikalı tohum birim alandan 10 birim ürün almamızı sağlıyor, sertifikasızlarda bu durum 8. Eğer bütünüyle sertifikalı tohum kullanırsak ortalamamızı yükseltmiş oluruz. Ayrıca, sertifikalı tohum kullanımı ile birim alanda daha az tohum kullanılmış olacak böyle maliyetler daha da azalacaktır.” dedi.

İklim koşullarına göre tohum geliştirildiğini belirten Gençer, sertifikalı tohum üretimi yapan bin 100 firmanın Türkiye’nin ihtiyacı olan 3 milyon tonluk ihtiyacına yetebileceğini söyledi.

Şu ana kadar 400 yerel çeşidin gen bankalarına kazandırıldığını belirten Gençer, İstanbul'un Mayıs 2025'te Dünya Tohumculuk Kongresi'ne ev sahipliği yapacağını açıkladı.
tarım tohum sertifikalı üretim