Genel Müdürlerden gençlere çağrı

11 January Wednesday, 2023
Tarım ve Orman Gençlik Konseyi toplantısına katılan Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Genel Müdürler Web Tarım TV’ye özel röportaj verdi. Alanlarında uzman genel müdürlerin gençlere ortak çağrısı ise “Gelecek Türkiye’si için birlikte çalışalım. Siz yeter ki üretin” oldu.
Genel Müdürlerden gençlere çağrı  Haber: Cem BAYAN
Kamera: Altay TÜRÜNG - H. Ejder TAZEOĞLU
Fotoğraf: İbrahim BAĞCI
 
Tarım ve Orman Gençlik Konseyi Ankara’da bir araya geldi. Gençler ile bakanlığa bağlı genel müdürler gelecek için fikir alış verişinde bulundu.

Toplantıya katılan genel müdürler Web Tarım TV’ye özel röportajlar verdi. Genel Müdürlerin ortak mesajı ise gelecek için birlikte proje geliştirilmesi oldu.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Hasan Gezginç “Genç çiftçilerimizi bilgilendirmeye yönelik desteklerimiz, teknik çalışmalarımız var. Burada çiftçiliğe istekli genç arkadaşlarımızla tanıştık.” ifadeleri ile gençlerin her zaman yanında olduklarını söyledi.

Tarım Reformu Genel Müdürü Burhan Demirok da, “Konsey üyesi arkadaşlarımız bize pek çok konuda katkı sağladı çünkü onlar bize göre daha genç düşüncelere sahip. Onların bakış açıları bizim için birer yenilik ve yeni kapılar açacak.” dedi.

Konseyde gençlerle bir araya gelen Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey tarım ve ormanın gençlerce sahip çıkılmasının gelecek için değerine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Biz biliyoruz gençler tarım ve ormana ne kadar sahip çıkarsa geleceğimiz de o kadar parlak olacak.”

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay ihracattaki artışın unsurları arasında gençlerinde olduğunu belirtti. Atalay “AB ülkeleri arasında ihracatta birinci sıradayız. Bunu gençlerin inovatif düşünceleri başardık. Geçmişten gelen tecrübeler ile gençlerle birlikte rekorlar kırıyoruz ve kırmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever “Gençlere suyu bırakmak zorundayız. Her alanda 0 israf yapmalıyız. Kıt olan kaynağın kullanımını optimum seviyede yaparsak gençlere ‘sen yeter ki üret’ diyebiliriz.” ifadeleri ile gençlerin gelecekte de üretim yapabilmesi için suyun tasarruflu kullanılması çağrısı yaptı.

Verdiği röportajda bakanlığın dinamik yapısına vurgu yapan Personel Genel Müdürü Adem Dinç, gençlerin bakanlık bünyesindeki istihdam etmek için çalıştıklarını, insan kaynakları yönetiminin genç fikirlerin bakanlık bünyesine katmak üzerine olduğunu vurguladı.
tarım reform işletmeleri orman balıkçılık su ürünleri yönetimi personel bakanlık genel müdür ankara istihdam destek insan kaynakları genç