Gizligider: “Burası sizin eviniz”

18 May Thursday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı misafirhanelerinde ve tesislerinde çok sayıda depremzedeyi ağırlıyor. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider depremin olduğu ilk günden itibaren kapılarını afetzedelere açan Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Kahvaltıda depremzedelerle buluşan Bakan Yardımcısı Gizligider “Burası sizin eviniz, istediğiniz kadar kalabileceksiniz” dedi.
Gizligider: “Burası sizin eviniz”
Haber   : Neslihan AKTAŞ
Kamera: Oğuz OĞHAN
Fotoğraf: İbrahim BAĞCI


Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü anlamlı bir ziyarete ev sahipliği yaptı.

Depremin ilk gününden itibaren çok sayıda afetzedeye kapılarını açan misafirhanede kalan konuklar Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’le bir araya geldi.

Depremzedelere “Burası sizin eviniz” mesajı veren Gizligider, deprem bölgesinde kalıcı konutların çok kısa zamanda tamamlanacağını belirterek: “Bir kısmınızın gönlü kırıktır, önemli bir kısmınızın kayıpları var. Belki şifa bulmak için bir kısmınız buradasınız. En azından yaranızın bir kısmının sarılması için yanınızda olabilirsek bize yeter. Eğer eksiğimiz noksanımız olduysa hakkınızı helal edin. Devletimiz büyüktür. Dünya tarihindeki bilinen en büyük yıkımı belki biz yaşadık. Devletimiz o kadar büyük ki hemen ayağa kalktık. 11 vilayette konutlar yapılmaya devam ediyor. Bir yandan yaralar sarılıyor. Bir arada, yan yana durarak bunu da üstesinden geleceğiz. Bizler de sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının düzenlediği kahvaltıda bütün depremzedelerle sohbet eden Bakan Yardımcısı Gizligider onların sorunlarıyla yakından ilgilendi.

Çocuklara hediyeler de veren Gizligider, fotoğraf çektirme isteklerini de yanıtsız bırakmadı.

Misafirhanede konuk edilen depremzedelerde kendilerini ziyaret eden Bakan Yardımcısı Gizligider’e teşekkür etti, memnuniyetlerini iletti.
deprem depremzede misafirhane bakan yardımcısı eğitim ve yayın utem tarım ve orman