Gıda Tarım ve Hayvancılık Gümüşhane İl Müdürlüğü, yerel meyve çeşitlerinin neslinin korunması amacıyla çalışma başlattı. Yürütülen çalışma sonucunda üretilen ve Gümüşhane ile özleşen yerel elma ve armut çeşitlerinin fidan satışına başlandı.
Haber: Mustafa MERAL
Gıda Tarım ve Hayvancılık Gümüşhane İl Müdürlüğü ve Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla yerel meyve çeşitlerinin neslinin korunması amacıyla çalışma yürütülüyor.
Bu çalışmalar sonucunda üretilen ve Gümüşhane ile özleşen yerel elma ve armut çeşitlerinin
fidan satışına başlandı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Gümüşhane İl Müdürü Hasan Irkın, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nce adı ille özdeşleşen yerel elma ve armutların verim ve kalite yönünden değerli bulunanların çoğaltılması için yürütülen projenin devam ettiğini belirtti.
Merkez ilçe ve köylerde üreticilerin beğenisini kazanan meyve çeşitlerinin tespit edildiğini anlatan Irkın, bu çeşitlerin Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’ne aşı yapılmak üzere teslim edildiğini kaydetti.
İl Müdürü Irkın, merkez Yeşildere köyü, merkez ilçe Bağlarbaşı mahallesi, Güzeller mahallesindeki ağaçlardan alınan aşı kalemlerinin; Kırmızı ve Yeşil Göbek Elması, İngiliz Elması, Godul Susuzu çeşitlerinden alındığını anlattı.
Üretilen fidanların çiftçilere bedel karşılığı satıldığını belirten Irkın, çiftçilerin talebi doğrultusunda sonraki yıllarda da bu çalışmalara devam edeceklerini vurgudı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da katıldığı "Gelecek...
Devamını Oku ->
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, piyasa ihtiyacını karşılamak...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım İşletmeleri Genel...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Malatya’da temaslarda...
Devamını Oku ->
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü safkan Arap tayı satışından 39...
Devamını Oku ->
İşletmelerinde 400 binden fazla küçük ve büyükbaş hayvan...
Devamını Oku ->
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret eden Tarım ve Orman...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Öngörülerimiz tutarsa bu yılı 140...
Devamını Oku ->