Havaların soğumasıyla birlikte uzmanlar, meyve sebze tüketimi konusunda vatandaşları uyardı.
Diyetisyen Özge Karabağ, kış hastalıklarından korunmak için meyve ve sebze tüketiminin arttırılması gerektiğini ifade etti. Karabağ, "Havaların soğumasıyla ile birlikte insanların bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklar ortaya çıkıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılarda sebze meyve tüketiminin azalmasıyla bu hastalıklar daha fazla görülüyor. Bunu önlemek için özellikle C vitaminin alımının arttırılması gerekiyor. Eğer sebze meyve tüketimi yoksa dışarıdan takviye alınabilir. Bunların doğal olarak alınması bizim için daha mantıklı" ifadelerini kullandı.
Özellikle kış sebzelerinin, mevsiminde olan sebzelerin tüketilmesini öneren Karabağ, pırasa, ıspanak, karnı bahar, brokoli gibi sebzeleri tavsiye etti.
Aynı zamanda meyvelerinde mevsiminde tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Karabağ, "C vitaminini bol içeren turunçgiller, kuşburnu tarzı meyveler de önem kazanabilir. Mevsiminde tüketilmesi her zaman çok daha iyi tabi ki. Yazın tüketilen sebze ve meyvelerin bu mevsimde tüketilmesini çok önermiyoruz. Çünkü bunlar bu dönemlerde zaten vitamin, mineral açısından gayet zayıf oluyorlar. Onun haricinde hastalıkları önlemek için diğer vitamin, minerallerin de yeterli miktarda alınması için meyve sebze tüketimi çok önemli" şeklinde konuştu.
Karabağ, meyvelerin özellikle 5 ile 8 porsiyonun arasında günlük olarak tüketilmesini önerdiklerini ve sebzelerin de çiğ olarak tüketilmesinin daha yararlı olduğunu sözlerine ekledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iftar programında...
Devamını Oku ->
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı, yabancı türlerle mücadelenin etkin...
Devamını Oku ->
Kahramanmaraş’ta “Türkiye'nin Depremden Etkilenen Bölgelerinde...
Devamını Oku ->
Hayvancılık sektörü yeni ırklarla gelişiyor. Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı 6 şubat depremlerinden...
Devamını Oku ->
IPARD programı projelere, projeler de yatırıma dönüşmeye devam...
Devamını Oku ->
Dünya Sulak Alanlar Günü’nde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim...
Devamını Oku ->