Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hayvanların nakilleri sırasında refahı ve korunması yönetmelik taslağını görüşe açtı.
Taslağa göre, sekizsaati aşan büyükbaş ve küçükbaş nakillerinde hayvanlar, bakım ve beslenme için kurulacak istasyonlarda dinlendirilecek. Sığır cinsi, koyun ve keçi türü;evcil tek tırnaklılar gibi hayvanlar için bir tür "otel" dönemini başlatmış olacak.Düzenleme kapsamında kurulacak dinlenme istasyonları, hem özel sektör hem de kamu eliyle yapılabilecek. Gelecek yıl ocak ayından itibaren hayvan naklinde yeterlilik, yetki ve onay belgeleri aranacak. Yine bu nakiller için yolculuk kütüğü ve yolculuk kütüğünde nakil planı, çıkış yeri, varış yeri, nakliyat şirketi beyanı ve karşılaşılan olağandışı olaylara ilişkin raporlar tutulması zorunlu hale gelecek.
AB mevzuatına uyumlu olarak hazırlanan ve hayvanlar için kurulacak dinlenme istasyonları özelliklerini belirten düzenlemeyle nakil sırasında hayvanlara refakat eden bakıcılar ve nakil araçlarının sürücülerine yeterlilik belgesi, nakil yapan nakliyecilere yetki belgesi ve hayvan naklinde kullanılan araçlara onay belgesi verilmesine yönelik eğitim ve gerekli sertifikasyon işlemleri ise 2013 sonuna kadar tamamlanacak.
Ocak 2014'ten itibaren söz konusu belgelere sahip olmayan kişiler ve araçlar yurt içinde hayvan nakli yapamayacak. Yıl sonuna kadar sığır cinsi hayvanlarla koyun ve keçi türü hayvanların alım ve satımını yapan satıcıların (celepler) eğitimini tamamlamayı hedefleyen Bakanlık, yeni yıldan itibaren satıcı çalışma izin belgesine sahip olmayan celeplerin hayvan ticareti yapmasına izin vermeyecek. Eğitim sonunda çalışma izni alabilecek satıcılar aynı zamanda kayıt altına alınmış olacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iftar programında...
Devamını Oku ->
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı, yabancı türlerle mücadelenin etkin...
Devamını Oku ->
Kahramanmaraş’ta “Türkiye'nin Depremden Etkilenen Bölgelerinde...
Devamını Oku ->
Hayvancılık sektörü yeni ırklarla gelişiyor. Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı 6 şubat depremlerinden...
Devamını Oku ->
IPARD programı projelere, projeler de yatırıma dönüşmeye devam...
Devamını Oku ->
Dünya Sulak Alanlar Günü’nde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim...
Devamını Oku ->