Kaçak balıkçılığa geçit yok

26 January Thursday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı 2022’de yasa dışı avcılık ve satışa 199 binden fazla denetim gerçekleştirirken, 37 milyon lira ceza uygulandı. Kurallara uygun avlanmayan 169 adet gemiye el konuldu.
Kaçak balıkçılığa geçit yok
Tarım ve Orman Bakanlığı, su ürünlerinde kaçak avcılığa yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Balıkçılık ve Su Ürünleri ekipleri kaçak avcılığa karşı önlemlerini artırıyor.  Ekipler, sürdürülebilir su ürünleri avcılığının sağlanabilmesi için yasa dışı avcılık faaliyetleri ile mücadele ediyor.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada 2022 yılına ait mücadele istatistikleri paylaşıldı. Buna göre bakanlık ekipleri, 2022 yılında toplam 199 bin 702 denetim gerçekleştirerek 37 milyon TL ceza uyguladı.

Denetimlerde,  kaçak avcılıkla elde edilen 480 ton su ürününe el konulurken, yasa dışı avcılık faaliyetinde bulunan ve satışını yapan 8 bin 21 kişi ve iş yerine ceza yağdı. Avlanma ruhsatına sahip olmayan ve kurallara uygun avlanmayan 169 adet gemiye el konuldu.

Açıklamada Bakan Prof. Dr. Vahit Kirişci’nin konuyla ilgili ““Balıkçılığın sürdürülebilirliği kapsamında denetimlerimiz av yasağı döneminde olduğu gibi av sezonu boyunca da kararlılıkla devam edecek. Böylece, yasa dışı avcılık yapanların, kurallara uygun avlanan gerçek balıkçılarımızın hakkını gasp etmelerini engelliyoruz.” ifadelerine yer verildi.
tarım orman bakanlık denetim su balık avcılık ürünleri ceza vahit kirişci