Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyorun Zonguldak elemesi yapıldı. Ereğli ilçesinde yapılan yarışmaya Zonguldaklı çiftçi kadınlar yoğun ilgi gösterdi.
Ereğli ilçesinde, "Kadın Çiftçilerimiz Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasının elemeleri yapıldı.
Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen yarışmaya, Ereğli'ye bağlı köy, belde ve mahallelerden 33 kişi katıldı.
Yarışmada, ev ekonomisi, gıda muhafaza, arıcılık, sulama, meyvecilik, sebzecilik, süt sığırcılığı, kültür mantarı yetiştiriciliği, organik tarım, hayvancılık, ipek böcekçiliği ve tarla bilgileri konularında 15 soru soruldu. İlk elemelerde 6 kişi kendi arasında ek sorularla yarıştı. Altın sorularda ise ilk dört belirlendi.
Yarışmada, Çağla Doğan birinci, Fikriye İlik ikinci, Şükran Karahan üçüncü, ve Fatmagül Turan'da dördüncü oldu. Birinci olan Doğan'a kuzu hediye edilirken, dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik törende yaptığı konuşmada, Zonguldak'tan Türkiye şampiyonu çıkması durumunda Antalya'da 5 yıldızlı bir otelde misafir edeceklerini söyledi.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Turgay Türkyılmaz, 11...
Devamını Oku ->
Gıda denetimleri titizlikle sürdürülüyor. Antalya’daki...
Devamını Oku ->
Bursa Uludağ’ın eteklerine bal ormanı kuruldu. Bursa Orman Bölge...
Devamını Oku ->
“Kırsal Alanlarda Mevsimlik Tarımsal Kapasitelerin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı, "Halk Elinde Islah Projeleri"ne toplam...
Devamını Oku ->
Gıdada uygunsuzluğa izin vermeyen ekipler, Antalya'da 275...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa Birliğince...
Devamını Oku ->
Tarım sigortaları kapsamında kasımda üreticilere 4,2 milyar lira...
Devamını Oku ->