Karpuzdan 70 milyon TL gelir bekleniyor

27 July Tuesday, 2021
Muş'ta 15 bin dekar alanda karpuz hasadı başladı. Karpuzdan yaklaşık 70 bin ton ürün elde edilerek ekonomiye 70 milyon lira katkı sunulması bekleniyor.
Karpuzdan 70 milyon TL gelir bekleniyor Muş'ta kentteki üreticilerin yanı sıra Batman, Diyarbakır ve Mardin'den gelerek kiraladıkları tarlalarda karpuz eken çiftçiler, hasada başladı.

İl genelinde 15 bin dekarda ekimi yapılan karpuzdan 70 milyon liralık gelir bekleniyor.

Modern üretim teknikleri ile yapılan karpuz üretimi sonucunda dekara 4-5 tona kadar verim alınıyor. İlde 200 aile karpuzla geçimini sağlıyor.

Merkeze bağlı Suboyu köyünde 70 dönüm alanda karpuz ekimi yapan üreticilerden Haşim Yalvarıcı ise yılın ilk hasadına başladıklarını belirtti. Karpuzları tüccarlara sattığını ifade eden Yalvarıcı, "Buradan yaklaşık 350 ton karpuzu tırlara yükleyip birçok ile gönderiyoruz. Talep nereden olursa oraya pazarlıyoruz." dedi.

Tüccar Ecevit Uysal da bu yıl verimin yüksek olduğunu ve gelen siparişleri komisyonculara yönlendirdiklerini söyledi. Muş karpuzunda katkı maddesinin olmadığını vurgulayan Uysal, "Adana tarafında karpuz hasadı bitti. Karacabey ve Konya tarafında da hasat bittikten sonra Muş karpuzu hemen hemen her tarafa gidiyor. İstanbul'a, Ankara'ya, İzmir'e geçen yıl çok fazla karpuz gönderdik. 15 gün içinde Muş karpuzunun yüzde 50'si batı tarafına gidecek." diye konuştu.
tarım orman muş karpuz