Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü hububat üretimini olumsuz etkileyen süne ve ölümcül Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kene ile biyolojik mücadele başlatıyor. İlk etapta 50 bin keklik üretilecek.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ile Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, "Keklik Üretimi Projesi" başlatıldı.
Konya’da bulunan Enstitü Müdürü Fatih Özdemir, "Doğaya kekliklerin bırakılmasıyla, kaliteli ve verimli buğday üretimine katkı sağlanacak. Keklikler, süneler dışında KKKA hastalığına neden olan kenelerle de besleniyor. Üreteceğimiz kekliklerin doğaya salınmasıyla hem tarımsal üretim hem de insan sağlığı açısından çoklu fayda sağlayacağız" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, içme sütlerinde sadece...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının eğitimi teknolojiyle buluşturan...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2026 Yılı Kırsal Kalkınma...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Rusya ile gübre...
Devamını Oku ->
“İçme Suyu Kaynaklarının ve Arıtma Tesislerinin Değerlendirilmesi...
Devamını Oku ->
Hayvancılık ile bitkisel üretimde temel destek ve planlı üretim...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD-III Programı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarına karşı...
Devamını Oku ->