Tekirdağ'ın ismiyle bütünleşmiş kirazı, çiçeklenme dönemindeki uygun hava şartları nedeniyle sofralara daha kaliteli gelecek.
Tekirdağ kirazı bu yıl sofralara daha kaliteli gelecek. Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Semih Yaşasın, Mayıs ayının ilk haftaları kiraz ağaçlarının tam çiçeklenme dönemi olduğunu söyledi.
Gözlemlerine göre bu yıl, Tekirdağ kirazının veriminin ve kalitesinin yüksek olacağını belirten Yaşasın, geçen yıl kiraz bahçelerini olumsuz etkileyen hava şartlarının bu yıl yaşanmadığını vurguladı.
Geçen yıl yoğun yağış nedeniyle tozlaşmanın arttığını ve kirazın kaliteli olmadığını belirten Yaşasın, "Bu sene tam çiçeklenme dönemindeyiz. Herhangi bir zarar yok. Bu sene rekoltenin fazla olmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da katıldığı "Gelecek...
Devamını Oku ->
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, piyasa ihtiyacını karşılamak...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım İşletmeleri Genel...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Malatya’da temaslarda...
Devamını Oku ->
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü safkan Arap tayı satışından 39...
Devamını Oku ->
İşletmelerinde 400 binden fazla küçük ve büyükbaş hayvan...
Devamını Oku ->
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret eden Tarım ve Orman...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Öngörülerimiz tutarsa bu yılı 140...
Devamını Oku ->