Kırıkkale'nin Delice ilçesinde ''Yüksek Sistem Bağcılık Projesi'' kapsamında çiftçilere toplam 16 bin kök Royal ve Hasandede çeşidi bağ çubuğu dağıtıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kırıkkale Valiliği ile Üzüm Üreticileri Birliği’nin ortaklaşa yürüttüğü proje, kişi başı 3 dekar olmak üzere toplamda 96 dekar alanda 32 çiftçi ile yürütülüyor.
Projenin toplam maliyetinin 311 bin lira olduğunu hatırlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık Kırıkkale İl Müdürü Recep Kırbaş, bağ tesislerinin teknik özellikleri yanında dağıtımı yapılan Hasandede ve Royal çeşitleri hakkında bilgi verdi.
“Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur” atasözünü anımsatan Delice Kaymakam vekili Muhammed Zennur Karasudaher sıkıntıda kapılarının açık olduğunu aktardı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iftar programında...
Devamını Oku ->
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı, yabancı türlerle mücadelenin etkin...
Devamını Oku ->
Kahramanmaraş’ta “Türkiye'nin Depremden Etkilenen Bölgelerinde...
Devamını Oku ->
Hayvancılık sektörü yeni ırklarla gelişiyor. Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı 6 şubat depremlerinden...
Devamını Oku ->
IPARD programı projelere, projeler de yatırıma dönüşmeye devam...
Devamını Oku ->
Dünya Sulak Alanlar Günü’nde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim...
Devamını Oku ->