Muğla’da ‘Su Merkezli Tarımsal Üretim Planlama Toplantısı’ yapıldı

06 February Tuesday, 2024
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde tarımsal üretim planlaması toplantısı Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürü Dr. Altuğ Atalay başkanlığında yapıldı. İki oturumda yapılan toplantıda su merkezli uzun vadeli üretim planlaması masaya yatırıldı.
Muğla’da ‘Su Merkezli Tarımsal Üretim Planlama Toplantısı’ yapıldı Muğla’da ‘Su Merkezli Tarımsal Üretim Planlama’ toplantısı yapıldı.

Toplantıda, su merkezli uzun vadeli üretim planlaması masaya yatırıldı. Kaynakların etkin ve planlı kullanılmasının zorunlu hale geldiği vurgulandı.

Toplantıya başkanlık eden Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürü Dr. Altuğ Atalay, gıda güvencesi ve güvenliğini temin etmek için tarımsal üretim planlamasının önemine dikkat çekti. Atalay “Muğla’da üretim planlaması konusunda tarıma bağlı tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte toplantı gerçekleştirdik. Sayın Bakanımızın talimatları ile birlikte üretimden sorumlu  tüm genel müdürler, tüm birimler illere yayıldılar. En önemli üretim bölgelerinden biri olan Muğla’ya da biz Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü olarak başkanlık ediyoruz. Buradaki paydaşlarımız ile il ve ilce müdürlerimiz ile diğer kurum müdürlerimiz ile birlikte üretim planlamasını konuştuk. Bu üretim planlaması sayesinde ülkemizdeki arazilerin kayıtlılık oranı, üretimdeki potansiyeli ve gelir dengesi artarak devam edecek. Asıl amacımız bütün çiftçilerimizin bütün tarım arazilerini değerlendirmesi, ardından da vatandaşımızın çok daha ekonomik, çok daha güvenli yollarla bütün bu gıda arzının sağlanması” dedi.

  Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Sevinç de “Üretim planlamasında su temel odak noktası olarak değerlendiriliyor. Şu anda çok ciddi bir çalışma var. Hayvancılık üretim planlaması, su ürünlerindeki üretim planlaması ile ilgili adımlar atıldı. Bitkisel üretimdeki üretim planlaması ile ilgili süreç devam ediyor. Belirlenmiş olan havzalardaki ürünlerin üzerinden vatandaşlarımız, çiftçimiz ürünleri yetiştirecek ve tarımsal faaliyetlerine devam edecekler” şeklinde konuştu.
tarım orman su ürünleri muğla planlı üretim