Mersin'de narenciye üreticileri, saksıda süs bitkisi olarak yetiştirilen ve minyatür portakal olarak bilinen "kamkat"a yönelmek istiyor.
Silifke ilçesinde narenciye üreticileri, saksıda süs bitkisi olarak yetiştirilen ve minyatür portakal olarak bilinen "kamkat"a alternatif ürün gözüyle bakıyor.
Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Arslan Eyce, Yeşilovacık beldesinde kendisine ait narenciye bahçesinin kenarında kamkat yetiştirdiğini söyledi.
Eyce, ilçede genellikle süs bitkisi olarak kullanılan kamkatın narenciyeye alternatif olabileceğini belirterek, şunları kaydetti:
"Kamkat bitkisinin meyveleri genellikle ilkbahar başlarında yenilebilecek olgunluğa ulaşır. Kamkat, dalından koparılmadığı takdirde bir yıl boyunca lezzetini kaybetmeden kalabilir. Narenciye bahçesinin kenarında yaklaşık 80 ağaçta üretim yapıyorum. Önümüzdeki yıllarda ağaç sayısını artıracağım. Ürettiğim kamkatın 150 gramını marketlere 3 liradan satıyorum ancak bu meyvenin yurt dışında kilogramı 150 liradan alıcı buluyor."
Kamkatın Türkiye'de genellikle reçel yapımında kullanıldığına dikkati çeken Eyce şunları söyledi: "Kamkat, üretimi yaygınlaştırılırsa narenciye üreticisine önemli kazanç sağlar. Reçel sanayisinde kullanılan bitki, küçük ve orta büyüklükteki yatırımlarla ticari ürün haline getirilebilir. Kamkat, alternatif ürünler içinde yerini almalı. C vitamini bakımından çok zengin olan kamkat, taze meyve olarak da yenilebilir. Kabuğuyla yenildiği takdirde gribal enfeksiyonları önlemede önemli rol oynamaktadır. "
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da katıldığı "Gelecek...
Devamını Oku ->
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, piyasa ihtiyacını karşılamak...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım İşletmeleri Genel...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Malatya’da temaslarda...
Devamını Oku ->
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü safkan Arap tayı satışından 39...
Devamını Oku ->
İşletmelerinde 400 binden fazla küçük ve büyükbaş hayvan...
Devamını Oku ->
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret eden Tarım ve Orman...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Öngörülerimiz tutarsa bu yılı 140...
Devamını Oku ->