Orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor

02 August Monday, 2021
Muğla ve Antalya başta olmak üzere farklı noktalarda devam eden orman yangınlarıyla mücadele aralıksız sürüyor. Söndürme çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Milas’taki yangının şimdilik termik santrali tehdit etmediğini bildirdi. Yangından etkilenen vatandaşların konut ihtiyaçlarının karşılanması için de çalışma başlatıldı.
Orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ediyor, yangından etkilenen vatandaşlara her türlü yardım yapılıyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milas'ta Yangın Koordinasyon Merkezi'nde çalışmalarını sürdürüyor.

Milas’ta devam eden yangının şimdilik termik santrali etkilemediğini açıklayan Bakan Pakdemirli, yangınlara 16 uçak, 9 İHA, 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 850 arazöz, 150 iş makinesi ve 5 binin üzerinde personelle müdahale edildiğini belirtti.

Hem Antalya hem de Muğla'daki yangınlarda birinci odağın mecburen yerleşim yerleri olduğunu belirten Pakdemirli, "Marmaris'teki yangın, devam ediyor. Bu yangın, şu anda stabil. Öğleden sonra değişen hava şartlarıyla potansiyel tehlikeler içeriyor ama ekibimiz, şu anda bununla ilgili çalışmalarına devam ediyor." diye konuştu.

Sabah saatlerinde tüm yangınların üzerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile hava aracıyla hem koordinasyon hem de inceleme yaptıklarını aktaran Pakdemirli, notlar alıp ilgili ekiplere ilettiklerini dile getirdi.

Pakdemirli, Köyceğiz'deki yangın için özellikle kara birliklerinin gücünü artırarak, hem karadan hem de havadan ciddi bir çalışmayla müdahale ettiklerini vurgulayarak, "Köyceğiz'de yangın halen dağlık arazide devam ediyor. Oraya iki helikopter ve 1 uçak müdahale ediyor. Yerleşim yerlerinden uzak bir yangın, halen devam ediyor. Buradaki yangın önemli ve yaygın bir yangın." ifadesini kullandı.

Bakan Pakdemirli’yle birlikte yangından etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da evlerinden tahliye edilen vatandaşların konut ihtiyacının en kısa sürede karşılanacağını bildirdi. İçişleri Bakanı Soylu: "Muğla'da yaklaşık 10 bin vatandaşımızı bulunduğu konutlardan tahliye ettik. Çadır ve konteyner ihtiyaçları, bunların tamamı tarafımızca karşılanacaktır." dedi.

Marmaris Orhaniye yeniden yanmaya başladı
Muğla’nın Marmaris ilçesinde akşam saatlerinde ekiplerin müdahalesi ile etkisini kaybeden Orhaniye Bölgesi’ndeki yangın, sabah saatlerinde yeniden etkisini gösterdi. Arazi sarp olduğu için karadan müdahale edilemeyen yangına söndürme çalışmaları hava araçları ile devam ediyor.  

Rüzgarın da etkisi ile Güğlen Dağında yangın etkili oluyor
Antalya'nın Akseki ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.   Gece boyunca karadan yapılan müdahaleye sabahın erken saatlerinden itibaren havadan da başlandı. Yangın söndürme çalışmalarına çok sayıda vatandaş da destek veriyor.

Diğer taraftan Manavgat’taki orman yangınında hayvanlarının yemleri yanan bölgedeki besiciler için 4 günde hayırseverlerin topladığı 300 tır dolusu saman ve kesif yemin çiftçilere dağıtılıyor.

Kastamonu’da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı  
Kastamonu’nun Araç ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın, ekiplerin kısa sürede müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.  
 
Yetkililer vatandaşları ormanlık alanlarda duman görülmesi halinde vakit kaybetmeden; 112 Acil Çağrı Merkezi veya 177 Orman Yangın İhbar Hattını aramaları konusunda uyardı.
orman yangınları söndürme muğla marmaris antalya tarım ve orman