Üretim bölgelerinde depolardan çıkışı süren patatesin perakende fiyatı, geçen haftadan bu yana 3,5 liradan 2,5 liraya düştü.
Ocak ayında perakende fiyatı en fazla artan ürünlerden olan patates, geçen haftaya kadar kilogramı 3,5 liraya varan fiyatlardan satıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının girişimleriyle Türkiye'de patates üretiminde söz sahibi iller arasında yer alan Niğde ve Nevşehir'de depodan çıkışı hızlanan patatesin fiyatı geriledi.
Bu hafta pazar yerlerinde patatesin kilosu 2,5 liradan alıcı buldu.
Balıkesir'de pazarcı esnaflarından Serkan Serer, depodan çıkışlarının hızlanmasıyla patatesin "ateşinin" düştüğünü belirterek, "Geçen haftalarda adeta lüks olmuştu. Bu hafta 2,5 liraya geriledi ki bu rakam çok daha makul. Vatandaşlar geçen hafta almakta zorluk çekiyordu. Bu hafta 4 kilogramı, 10 liradan satış yapıyoruz ve iyi gidiyor. Vatandaş patatesi özlemiş" dedi.
Pazarcı esnafı Hasan Kırlı ise, vatandaşın bu hafta patates tezgahlarına daha fazla uğradığını vurgulayarak, "Hem bizim hem vatandaş için fiyatların düşmesi iyi oldu. Geçen hafta ortalama 3 kilogramını, 10 liradan satıyorduk, bu hafta 10 liraya bir kilogram fazla veriyoruz. Vatandaş için inşallah biraz daha düşer" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iftar programında...
Devamını Oku ->
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı, yabancı türlerle mücadelenin etkin...
Devamını Oku ->
Kahramanmaraş’ta “Türkiye'nin Depremden Etkilenen Bölgelerinde...
Devamını Oku ->
Hayvancılık sektörü yeni ırklarla gelişiyor. Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı 6 şubat depremlerinden...
Devamını Oku ->
IPARD programı projelere, projeler de yatırıma dönüşmeye devam...
Devamını Oku ->
Dünya Sulak Alanlar Günü’nde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim...
Devamını Oku ->