Su seferberliği okullarda başladı

12 May Friday, 2023
Su Verimliliği Seferberliğini okullarda başlattığı eğitim programıyla sürdüren Su Yönetimi Genel Müdürlüğü çocuklarda farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenliyor. “Su Elçisi” olan minikler eğitim tırında öğrendikleri tedbirleri uyguluyor, bilgilerini çevreleriyle paylaşıyor. Köy Hizmetleri İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte çocuklarla buluşan Genel Müdür Afire Sever, Web Tarım TV’ye projeyle ilgili önemli bilgiler verdi.
Su seferberliği okullarda başladı
Haber   : Neslihan AKTAŞ
Kamera: Hasan Ejder TAZEOĞLU 
Fotoğraf: İbrahim BAĞCI


Eğitim tırı okul bahçesine geldi, eğitimler verildi. Minik su gönüllüleri göreve başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Verimliliği Seferberliğine çok yönlü destek veriyor. Projede öncü üstlenen Su Yönetimi Genel Müdürlüğü de geleceğin büyüklerine eğitim vererek işe başladı.

Ankara Köy Hizmetleri İlkokulu’nda düzenlenen eğitim programında çocuklarla bir araya gelen Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever seferberliğin önemini Web Tarım TV mikrofonlarına anlattı.

Türkiye’nin su stresi altında bir ülke olduğunu belirten Genel Müdür Sever, “Sadece tarımda değil enerjide de, sanayide de, kentsel su kullanımında da verimlilik çalışmalarının yapılması elzemdi. Bir “Su Verimliliği Seferberliği” başlattık. Su bize verilen bir emanet, miras değil. Bu emaneti nasıl koruyabiliriz biz onun derdindeyiz. Çocuklarımızla başladık. Çocuklarımız burada öğrendiklerini etraflarına anlatacaklar.”

Kurumlar arası işbirliğinin önemine dikkat çeken Genel Müdür Sever, projenin başarılı sonuçlar alması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurgulayarak, “Gerek Bakanlığımız Su Yönetimi genel Müdürlüğü gerek DSİ Genel Müdürlüğü koordinasyonunda eğitim tırımızı hazırladık. Sunumlarımız var, çocuklarımıza vereceğimiz eğitici materyallerimiz var. Eğitim noktasında Milli Eğitim Bakanlığımızla iş birliğimiz var. Çiftçilerimizle iş birliği içerisinde olacağız. Belediyelerimizle su kardeşliği ilan ettik. Herkesin katkısıyla biz başarıya ulaşacağız. İnanıyoruz.” 

3. ve 4. Sınıf öğrencileri okul bahçesindeki eğitim tırında su tasarrufunu görsellerle, uygulamalı olarak öğrendi.

Çocuklara su tasarrufu bilincini derslerde de anlattıklarını belirten öğretmenler de etkinliğin verimli geçtiğini söyledi. Sınıf öğretmeni Canan Kaymak, çocukların hayatları boyunca bu etkinliği ve öğrendikleri bilgileri unutmayacaklarını söyledi.  

Proje kapsamında okul musluklarına su tasarrufu sağlayan başlıklar da takıldı. Su Verimliliği Seferberliği etkinliğiyle keyifli bir gün geçir en çocuklar farkındalık kazandı.  “Su Gönüllüsü” görevini üstlenen minikler bilgilerini çevrelerine de aktaracak. Seferberliğin tün yurtta yaygınlaşması, eğitim tırının tüm çocuklara ulaşması hedefleniyor.
su verimliliği seferberlik eğitim ilkokul çocuk su yönetimi dsi tarım ve orman