Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği, 2013 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı'ndan aldığı yetki belgesiyle; tarımsal yayım ve danışmanlık faaliyetlerine devam ediyor. 2 mühendis ve 1 arıcılık teknikeriyle örnek proje başlatan birlik, en önemli arı zararlısı ''Varroa'' ile mücadele başlattı.
Haber: Bilal TUTAR (GTHB Aydın İl Müdürlüğü Enformasyon Birimi)
Varroa Mücadelesi Neden Önemli
Arıların lenf sıvıları ile beslenen bu parazit, yavru arı gözlerine girerek burada çoğalıyor. Mücadele edilmediği takdirde yavruların kanatsız, bacaksız ve sakat çıkmasına neden oluyor. Başka kovan ve kolonilere de kolay bulaşan Varroa paraziti, arı varlığı ve bal veriminde büyük kayıplara neden olabiliyor.
Ekim ayında başlatılan projenin arıcılar tarafından ilgi gördüğünü aktaran Tarım Danışmanı İbrahim Altıntaş, tüm kolonilerde mücadele çalışmalarının devam edeceğini söyledi.
Danışmanlık hizmeti alan arıcı Metin Yılmaz da arıcıların bu danışmanlık hizmetlerinden ve desteklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Yürütülen bu çalışma ve yöntemin Türkiye'de ilk olduğuna vurgu yapan Birlik Başkanı Ayhan Özdemir de projede başarıya ulaşıldığını kaydetti. Özdemir, "Bu çalışma sadece danışmanlık yaptığımız arıcılarımızla sınırlı kalmayıp tüm birlik üyelerimize de uygulanacak" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, içme sütlerinde sadece...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının eğitimi teknolojiyle buluşturan...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2026 Yılı Kırsal Kalkınma...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Rusya ile gübre...
Devamını Oku ->
“İçme Suyu Kaynaklarının ve Arıtma Tesislerinin Değerlendirilmesi...
Devamını Oku ->
Hayvancılık ile bitkisel üretimde temel destek ve planlı üretim...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD-III Programı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarına karşı...
Devamını Oku ->