Tarım Teknolojisi ve Mekanizasyonu Komitesi toplandı

24 November Thursday, 2022
Her yıl düzenlenen, mevcut tarım teknolojisinin değerlendirildiği ve yol haritasının çizildiği Tarım Teknolojisi ve Mekanizasyonu Komitesi Tarım ve Orman Bakanlığında toplandı. Toplantının açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil insan ve çevre sağlığı için teknolojilerin mutlaka gelişmesi gerektiğini söyledi.
Tarım Teknolojisi ve Mekanizasyonu Komitesi toplandı Tarım Teknolojisi ve Mekanizasyonu Komitesi Tarım Reformu Genel Müdürlüğü (TRGM) öncülüğünde Tarım ve Orman Bakanlığında toplandı.

Her yıl toplanan komitede mevcut tarım teknolojisinin değerlendirilmesi yapılıyor. Komitede değerlendirilen konular bakanlığın yeni strateji belirleme ve yeni yol haritası çizmesine yardımcı oluyor.

Toplantının açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil “Buradaki beklentimiz teknolojinin daha iyi kullanımı ve bizim politikalarımızı yönlendirecek tavsiyelerin çıkması. Yapmamız gerek işler neyse, burada ortak akılla ortaya konması ve tavsiyeleri ile birlikte bize intikal etmesi önemli. Bizimde bu noktada imkanlar çerçevesinde gayret içerisindeyiz ve faydalarını görüyoruz. ‘Bunu daha iyi nasıl yaparız, daha iyi nasıl çözeriz? İnsan ve çevre sağlığına zarar vermeden üretimi nasıl yaparız?’ işte bu alanlarda da teknolojiyi geliştirmemiz ve akıl teri dökmemiz gerekiyor.” dedi.

Pakdil’in konuşmasının ardından komite iki gün sürecek mesaisine başladı. Toplantılarda akıllı tarım, dijitalleşme, AR-GE, mesleki eğitim ve destekler gibi konular ele alınacak.
tarım orman tarım teknoloji mekanizasyon toplantı geliştirme