Tarım ve Orman teşkilatında kura heyecanı

27 February Tuesday, 2024
Tarım ve Orman Bakanlığı teşkilatında istihdam edilecek bin 500 işçi noter kurasıyla yeni işlerine kavuştu. Bakanlıkta düzenlenen törende ilk kurayı başlatan Bakan İbrahim Yumaklı Tarım ve Orman teşkilatının geniş bir aile olduğunu söyledi. Alımı yapılan işçilerle birlikte daha iyi işler yapacaklarını belirten Bakan Yumaklı “Güçlü Türkiye güçlü tarım” vurgusu yaptı.
Tarım ve Orman teşkilatında kura heyecanı
Kuralar çekildi, bin 500 işçi Tarım ve Orman Bakanlığındaki yeni işine başladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ‘Tarım İşçisi Alımı Noter Kurası’ programına katıldı. Butona basarak ilk alımı gerçekleştiren Bakan Yumaklı işçilere “Geniş ailemize hoş geldiniz” diye seslenerek; “Bir çarkın dişlileri gibiyiz. Ben hem hâlihazırda görev yapan bütün arkadaşlarımıza hem de yeni aramıza katılacak olanlara şu talimatımızı tekraren ifade edelim. Değerli arkadaşlar bir tek görevimiz var. Hangi sorumluluğu hangi görevi yapıyorsanız en iyisini yapacaksınız.” dedi.

Üretimin sürdürülebilirliği bakımından Tarım ve Orman Bakanlığına çok büyük görev düştüğünü belirten Bakan Yumaklı, “Güçlü Türkiye’nin yolu güçlü tarımdan geçer. Hangi seviyede olursa olsun, hangi sorumluluğa sahip olursa olsun bütün çalışma arkadaşlarımızın tek görevi Türkiye’yi tarımda güçlü kılacak kendi sorumluluğuyla ilgili ne varsa bunları en üst düzeyde yerine getirmek olacaktır.” ifadelerini kullandı. 

Konuşmasının ardından kura ile işçi alımını başlatan Bakan Yumaklı butona, Bakanlığın en genç ve en yaşlı işçileriyle birlikte bastı.

Tarım TV’nin sorularını yanıtlayan Personel Genel Müdürü Adem Dinç, Bakanlığın personel sayısının 170 bine yaklaştığını kaydetti. Personel alımlarının devam ettiğini söyleyen Dinç, “Bu işçi alımına baktığımız zaman 26 farklı unvanda nitelikleri belirlenmiş, adama göre iş değil işe göre eleman tespit edilip ilan edildiği kapsamlı bir alım gerçekleştiriyoruz. Bakanlığımıza mesleğe yarışma sınavlarıyla giriş yapacak 158 tane uzman yardımcısı alım sürecimiz de devam ediyor.” şeklinde konuştu.  

Noter huzurunda yapılan işçi alımının şeffaflığı ve güvenilirliği de üst seviyede sağlandı. Kura çekilişinden sorumlu Ankara 68. Noteri Sevgi Kösebalaban şu bilgileri verdi: “Herkesin huzurunda kuramızı çekiyoruz. Bunun için önceden çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar neticesinde butona bastığınız anda bizim hiç müdahalemiz olmadan adaylar belirleniyor. Bu konuda herkesin müsterih olasını rica ediyorum. Bu çekiliş sonucunda kazanan adaylarımıza başarılar diliyorum. Her şey gönüllerince olsun. Bu çekiliş onlara şans getirsin.”

Tarım ve Orman Bakanlığı, yeni neferleriyle ailesini genişletiyor, genç ve dinamik personeliyle güçlü bir dönem başlatıyor.
işçi alım kura noter personel tarım ve orman