Muğla'da ''Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi'' kapsamında ''Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi'' konulu eğitim gerçekleştirildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ve 20-30 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitime 12 İlçeden toplam 50 kadın çiftçi katıldı.
İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile kadın çiftçilere istihdama yönelik 10 günde 70 saat uygulamalı girişimcilik eğitimleri başarı ile tamamlandı. Aynı zamanda kadın çiftçilere yönelik Aydın İli Kuşadası İlçesi Davutlar Mahallesinde bulunan Değirmendere Çiftçiliğine teknik gezi düzenlendi.
Eğitim programının tanıtım ve değerlendirme toplantısı ise 27 Mart’ta aynı otelde gerçekleştirildi. Yapılan törene Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, şube müdürleri, teknik personel ile kadın çiftçiler katıldı.
İl Müdürü Nazif Ekici yaptığı konuşmada Muğla olarak seçilen 8 il arasında olmanın kendilerini gururlandırdığını ve projenin gerçekleşmesinde azami çabanın gösterileceğini vurguladı. Ayrıca kadın çiftçiler çalışmaları hakkında bilgi veren Ekici, bu çalışmaların da son hızla devam edeceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iftar programında...
Devamını Oku ->
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı, yabancı türlerle mücadelenin etkin...
Devamını Oku ->
Kahramanmaraş’ta “Türkiye'nin Depremden Etkilenen Bölgelerinde...
Devamını Oku ->
Hayvancılık sektörü yeni ırklarla gelişiyor. Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı 6 şubat depremlerinden...
Devamını Oku ->
IPARD programı projelere, projeler de yatırıma dönüşmeye devam...
Devamını Oku ->
Dünya Sulak Alanlar Günü’nde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim...
Devamını Oku ->