Bitki koruma ürünleri ve ham maddelerinin ithal izinleri, ''Tek Pencere Programı'' üzerinden verilmeye başlandı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile yaptığı ortak çalışmayla, dün itibarıyla bitki koruma ürünleri ve ham maddelerinin ithal izinlerinde elektronik uygulamaya geçildi. Söz konusu izinler, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "Tek Pencere Programı" üzerinden verilmeye başlandı.
İthal izin belgeleri elektronik ortamda düzenlenerek bürokrasinin azaltılması, düzenlenen belgelerin güvenilirliği ve işlemlerin elektronik ortamda hızlı bir şekilde gerçekleşmesi sağlanacak.
Uygulama ile bitki koruma ürünlerinin ithalatında iş verimliliği artacak, evrakta sahtecilik ile zaman israfının önüne geçilecek.
Firmalar, ithal izinlerini günlük olarak Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün internet sayfasından belge numarası ile takip edebilecek, ayrıca herhangi bir belge düzenlenmeyecek.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, içme sütlerinde sadece...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının eğitimi teknolojiyle buluşturan...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2026 Yılı Kırsal Kalkınma...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Rusya ile gübre...
Devamını Oku ->
“İçme Suyu Kaynaklarının ve Arıtma Tesislerinin Değerlendirilmesi...
Devamını Oku ->
Hayvancılık ile bitkisel üretimde temel destek ve planlı üretim...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD-III Programı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarına karşı...
Devamını Oku ->