Tekirdağın Şarköy'de, lezzeti ve kalitesiyle Türkiye'nin dört bir yanında adından söz ettiren üzümlerin hasadına başlandı.
Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde, lezzeti ve kalitesiyle Türkiye'nin dört bir yanında adından söz ettiren üzümlerin hasadına başlandı.
Geçimini üzüm yetiştiriciliğiyle sağlayan Gaziköylü bağcılar, yıl boyunca yetiştirdikleri üzümlerini toplamak için sabahın ilk saatlerinde bağ motorlarıyla gittikleri bağlarda yoğun mesai harcıyor.
Gün boyu toplanan üzümler, sandıklara yerleştirildikten sonra nakil için hazır hale getiriliyor. Hazırlanan üzüm sandıkları köydeki üzüm toplama alanına getiriliyor ve buradan da kooperatif aracılığıyla toptancılara ve pazarlamacılara satılıyor.
Gaziköy Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Ali Solak, 130 haneli köyün tek geçim kaynağının üzüm yetiştiriciliği olduğunu söyledi.
Türkiye'nin hemen hemen her bölgesine üzüm gönderdiklerini anlatan Solak, yılda 450-500 ton sofralık üzüm ürettiklerini ve Gaziköy'de "İyi Tarım Uygulamaları" kriterlerine uygun sertifikalı üzüm üretildiğini belirtti. Solak, kriterlere göre üretilen üzümlerin daha sağlıklı ve kaliteli olduğunu kaydetti.
Bu yılki fiyatlardan menün olduklarını ve üzümün kilosunu ortalama 2 liradan sattıklarını söyleyen Solak, Kooperatifin ürünlerin satışında öncülük ettiğini, bununda üreticilere avantaj sağladığını vurguladı.
Şarköy ilçesinin, özellikle Gaziköy'ün üzüm yetiştiriciliğine uygun iklime ve toprak yapısına sahip olduğunu ifade eden Solak, Maramara bölgesinin ilk üzümünün Gaziköy'de hasat edildiğini belirtti.
Köyde üzüm yetiştiriciliği yapan Eyüp Gürsoy da ailece üzüm yetiştiriciliği yaptıklarını söyledi. Toplanan üzümleri İstanbul'a, meyve ve sebze haline gönderdiklerini belirten Gürsoy, bu yılki verimden ve üzüm fiyatlarından memnun olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iftar programında...
Devamını Oku ->
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı, yabancı türlerle mücadelenin etkin...
Devamını Oku ->
Kahramanmaraş’ta “Türkiye'nin Depremden Etkilenen Bölgelerinde...
Devamını Oku ->
Hayvancılık sektörü yeni ırklarla gelişiyor. Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı 6 şubat depremlerinden...
Devamını Oku ->
IPARD programı projelere, projeler de yatırıma dönüşmeye devam...
Devamını Oku ->
Dünya Sulak Alanlar Günü’nde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim...
Devamını Oku ->