Tokat'ta, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, kentte faaliyet gösteren bazı market, pastahane, lokanta ve pide salonlarında hijyen denetimi gerçekleştirdi.
Tokat'ta, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince gıda denetimi yapıldı.
İl Müdürü Mehmet Ali Yavaş öncülüğünde, kentte faaliyet gösteren bazı market, pastahane, lokanta ve pide salonlarında hijyen denetimi yapan ekipler, eksiklik gördükleri konularda işletme sahiplerini uyardı.
Mehmet Ali Yavaş, ramazan ayı dolayısıyla gıda denetimlerinin arttığını söyledi.
Yıllık plan dahilinde denetimler yaptıklarını belirten Yavaş, "Tokat'ta yaklaşık 5 bine yakın imalat işletmesi var. Bunları, Bakanlığımızın programı dahilinde rutin denetliyoruz. Malum ramazan ayında üretim ve tüketim arttığı için biz de denetimlerimizi biraz daha artırdık. Ağırlıklı olarak hijyen denetimini yapıyoruz. İşletmeler bizde kayıt altında, buralara işletme onay belgesi veriyoruz" dedi.
Ramazanda 17 işletmede uygun olmayan durumlarla karşılaştıklarını ifade eden Yavaş, bunlara da 5996 sayılı yasa gereği cezayı uyguladıklarını sözlerine ekledi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da katıldığı "Gelecek...
Devamını Oku ->
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, piyasa ihtiyacını karşılamak...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım İşletmeleri Genel...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Malatya’da temaslarda...
Devamını Oku ->
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü safkan Arap tayı satışından 39...
Devamını Oku ->
İşletmelerinde 400 binden fazla küçük ve büyükbaş hayvan...
Devamını Oku ->
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret eden Tarım ve Orman...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Öngörülerimiz tutarsa bu yılı 140...
Devamını Oku ->