Manisa Turgutluda zeytin hasadı başladı. Bu yıl 7 bin ton hasat beklenen zeytini toplama işlemi Şubat ayına kadar devam edecek.
Sofralık zeytinde hasat başladı. Hasadın başladığı illerin başında Manisa'nın Turgutlu ilçesi geliyor. Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, zeytin hasadına başlandığını, ilçeden bu yıl 7 bin ton zeytin hasadının yapılmasını beklediklerini belirtti.
Üreticinin son yıllarda verimi yüksek olan Edremit ve Trilya türlerinin tercih edilerek ektiğini kaydeden Şenol, zeytin üretiminde çeşidi arttırmak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile bazı çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
Şubat ayına kadar hasadın devam edeceğini belirten Şenol ,"Bu yıl ilçemizden 7 bin ton zeytin hasadı yapılmasını bekliyoruz. Hasat edilecek zeytinin yaklaşık bin tonu sofralık, 6 bin tonu da yağlık olarak kullanılacak. İlçede zeytin üretim alanı her geçen yıl artıyor. Yöre için zeytin alternatif bir ürün haline geldi. Önümüzdeki süreçte zeytin üretimi yapanların sayısının daha da artacağı inancındayız." dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da katıldığı "Gelecek...
Devamını Oku ->
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, piyasa ihtiyacını karşılamak...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım İşletmeleri Genel...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Malatya’da temaslarda...
Devamını Oku ->
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü safkan Arap tayı satışından 39...
Devamını Oku ->
İşletmelerinde 400 binden fazla küçük ve büyükbaş hayvan...
Devamını Oku ->
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret eden Tarım ve Orman...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Öngörülerimiz tutarsa bu yılı 140...
Devamını Oku ->