Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Özden, Türkiyenin hayvancılıkta artık ihracatçı bir ülke konumunda olduğunu kaydetti.
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Cemalettin Özden, Türkiye'nin hayvancılıkta ihraç eden konuma geldiğini söyledi.
Özden, Türkiye'de yeterince gebe düve, kasaplık ve besilik hayvan bulunduğunu belirtti.
Türkiye'de besiciler tarafından yetiştirilen hayvanların artık dünya pazarında satıldığını ifade eden Özden, "Şu anda hayvan sayımız 14.5 milyon seviyelerinde. Ülkemizde yeterince hayvanımız var. Herkes rahat olsun" dedi.
Türkiye'den, Tükmenistan ve Azerbaycan'a gebe düve ihraç edildiğini anımsatan Özden, şöyle devam etti:
"Gebe düve ihracatı için birkaç ülkeyle daha görüşmelerimiz sürüyor. Türkiye artık ihraç eden bir ülke konumunda. Üreticilerimizde bundan memnun. İnşallah süt fiyatlarında iyileştirme gündeme gelecek. Ulusal Süt Konseyi'nin belirlediği fiyat 1,50 lira. Avrupa'daki meslektaşlarımızın fiyatına çıktığımızda daha fazla memnun olacağız. Etteki fiyatlar normal durumda."
Özden, Trakya Bölgesi'nin şaptan ari bir bölge olduğunu anımsattı.
Trakya'yı önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde şap aşısı yapılmadan ari bölge ilan etmek ve buradan Balkan ülkelerine de gebe düve ihraç etmek istediklerini aktaran Özden, "Trakya, hayvancılıkta önemli bir bölge. Bu bölge Avrupa ile boy ölçüşebileceğimiz bir bölge" diye konuştu.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, içme sütlerinde sadece...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının eğitimi teknolojiyle buluşturan...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2026 Yılı Kırsal Kalkınma...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Rusya ile gübre...
Devamını Oku ->
“İçme Suyu Kaynaklarının ve Arıtma Tesislerinin Değerlendirilmesi...
Devamını Oku ->
Hayvancılık ile bitkisel üretimde temel destek ve planlı üretim...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD-III Programı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarına karşı...
Devamını Oku ->