Yaban hayatına uzanan yardım eli

26 January Thursday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerinin yaban hayatına desteği sürüyor. Kastamonu’da bitkin halde bulunan bir kızıl şahin ile Bursa’da felç olan ayı ‘Kocabaş’ yapılan tedavilerle şifa buldular.
Yaban hayatına uzanan yardım eli
Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri doğada bulunan yabani hayvanlara şifa dağıtıyor.

Ağlı’da yol kenarında bitkin halde bulunan kızıl şahin tedavi altına alındı. Kaymakamlığa bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Mustafa Yalçın şahinle ilgili son bilgileri verdi: “Veteriner arkadaşlar geldi ve ilk müdahalesini yaptı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim ettik. Şahinin herhangi bir yarası yok." diye konuştu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğünce tedavisi süren şahin iyileşince doğaya geri dönecek.

Felçli ‘ayı Kocabaş’ ayağa kalktı

Bursa’dan da sevindirici haber geldi.

2 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sebebiyle arka ayakları felç olan ayı Kocabaş Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı ve Celal Acar Yaban Hayvanı Kurtarma Merkezinde yapılan tedaviyle sağlığına kavuştu.

Kocabaş, 302 dekar ormanlık arazi içerisindeki merkezde bulunan engelli ve geriatrik bölümünde uygulanan tedaviye kısa sürede cevap vererek yeniden yürümeye başladı. Kocabaş, alanda bulunan künt ve ağaçların arasında yaptığı egzersizlerle de felç durumundan uzaklaştı.

Celal Acar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Şefi Uzman Veteriner Azizcan Sezer, “Kocabaş merkezimize 2005 yılında 2 aylık olarak geldi. Şu an 18 yaşına girdi. Orta yaşını geçmiş bir ayımız. Yaklaşık 2 yıl önce arka ayaklarında bir his kaybı meydana geldi. Diğer ayılarla bulunduğu alanda, sürünerek hareket etmeye çalışıyordu. Ayaklarında yaralar oluşmaya başladığını gördük. Enfeksiyon kapmaya başlayan yaralar ve yürüyememe sebebiyle biz ona engelli ve geriatrik bölümümüzde ilaç tedavisi ve diyet programı uygulamaya başladık. Yapmış olduğumuz tedavi şekli cevap verdi. Ayı şimdilerde kendi ayakları üzerinde durabiliyor. Genel durumu iyi. Ufak bir yürüyüş bozukluğu var. Sürekli sağlık kontrolleri yapılıp beslenmesi takip ediliyor” dedi.
tarım orman doğa koruma milli park yaban tedavi