Çiftlikköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hayrullah Sarıhan, "Yalova bademi" diye bilinen salatalık çeşidinin bir marka olduğunu belirterek, "Yalova'nın salatası bir marka dedi.
Başka yerlerde de salatalık yetiştirildiğini ancak burada üretilen salatalığın tadıyla aynı olmadığını ifade eden Sarıhan, ildeki salatalık üretiminin 3'te 1'inin ilçelerinde gerçekleştiğini söyledi.
İlçede 10 dönüm kapalı alanda yılda 5 milyon fide ekimi yapıldığını, Yalova'da yıllık ortalama 20 bin ton salatalık üretimleri olduğunu bildiren Sarıhan, "Senede 2 kere ekim yapıyoruz. Bu üretimin 6-7 bin tonu Çiftlikköy bölgemizden yapılıyor" diye konuştu.
Ürünlerini çevre iller başta olmak üzere daha çok İstanbul'a pazarladıklarını belirten Sarıhan, başka illerde üretilen salatalıkların "Yalova bademi" adıyla satışa sunulmaya başladığını kaydetti. Yalova'da üretilen salatalığın tadının daha lezzetli olduğunu savunan Sarıhan,
Yalova'da üretilen hıyarın, Akdeniz'de, Ege'de üretilenden farklı olduğunu kaydetti. Sarıhan, küçük bademin ilk olarak Antalya'da yetiştirildiğini ancak Yalova'da üretilen hıyarın tadının farklı olduğunu söyledi.
Marmara Bölgesi'nin ikliminin farklı olmasından dolayı üretimde bazı zorluklar yaşadıklarını ve yazın en büyük sıkıntılarının su olduğunu dile getiren Sarıhan, "Yeraltı sularımız yüzeyde 5-6 metrede. Yer altı suları azaldığında tuz oranı yükseliyor. Ürünümüzün tuzluluğa karşı dayanıklılığı olmadığı için sıkıntı yaşıyoruz." Dedi.
Bulundukları alanın yeterli büyüklükte olmadığını aktaran Sarıhan, üretimin artırılması yönünde sıkıntı yaşadıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Çiftlikköy'de bin dönüm alan Çiçekçilik OSB için kamulaştırılıyor. Biz üreticiler olarak Çiçekçilik OSB gibi, 300 dönümlük bir yerin bize verilmesini istiyoruz. Üretim kaliteli ve daha modern olur, marka değeri artar. Yılın 4 ayında üretim yapıyoruz bu 6 aya çıkabilir."
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Türkiye'nin, 2022-2023...
Devamını Oku ->
Çiftçi Kayıt Sistemi ÇKS başvuruları sürüyor. Çiftçilerin...
Devamını Oku ->
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Turgay Türkyılmaz, 11...
Devamını Oku ->
Gıda denetimleri titizlikle sürdürülüyor. Antalya’daki...
Devamını Oku ->
Bursa Uludağ’ın eteklerine bal ormanı kuruldu. Bursa Orman Bölge...
Devamını Oku ->
“Kırsal Alanlarda Mevsimlik Tarımsal Kapasitelerin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı, "Halk Elinde Islah Projeleri"ne toplam...
Devamını Oku ->
Gıdada uygunsuzluğa izin vermeyen ekipler, Antalya'da 275...
Devamını Oku ->