Yediveren inciri üreticisini sevindirdi

27 July Tuesday, 2021
Manisa’da yılda 7 kez meyve vermesi nedeniyle "yediveren" olarak bilinen erkenci incirde ilk hasatta toplanan ürünler, fiyatıyla üreticisini sevindirdi. Üreticiler, topladıkları incirleri alım merkezinde kilogramı 14 ila 28 liradan satıyor.
Yediveren inciri üreticisini sevindirdi

Manisa’da incir hasadı başladı.

Turgutlu ilçesinde yılda 7 kez meyve vermesi nedeniyle yediveren olarak bilinen erkenci incir fiyatıyla üreticisini memnun da etti. Alım merkezlerinde incirin kilogramı 14 ila 28 liradan satıyor.

Üreticiler fiyatların yanı sıra verimden de oldukça mutlu.

Yediveren incir türünün yaygın olarak üretildiği yerlerden Osmancık Mahallesi'nin Muhtarı ve incir üreticisi Salim Çetin, güzel bir aromaya sahip erkenci incire, giderek artan bir talep olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Bu yıl incir üreticisi olarak altın yılımızı yaşıyor, bereketli bir sezon geçiriyoruz.


Hem yurt içi hem de yurt dışına incir gönderiyoruz. Fiyatlar 14 ile 28 lira arasında geçti. Yurt dışında başta Suudi Arabistan olmak üzere Orta Doğu ülkeleri, Avrupa'da Hollanda ve Rusya'ya ihraç edilmekte. İlk defa bu sene ihracatçının da bol olduğu bir sezon geçirdik. İç piyasada ise başta turizm bölgeleri olmak üzere büyükşehirlerimize gönderiliyor."


İncir üreticisi Sinan Karadoğan ise "Turgutlu'ya has bir ürün olan yediveren incirimizde bol bir sezon geçiriyoruz. Bu sene altın yılımızı yaşıyoruz. Bol ve bereketli bir ürün hasat ediyoruz, rekoltelerimiz çok yüksek. Üreticiler olarak çok memnunuz." diye konuştu.

manisa Turgutlu yediveren incir