Yörük Elif Bakan Kirişci’ye sosyal medyadan seslendi

08 May Monday, 2023
Mersin Üniversitesi’nde okuyan yörük kızı Elif çektiği videoyla Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’ye ulaştı. Sanat Tarihi bölümünde öğrenci olan Elif Akçivi Bakan Kirişci’den küçük bir istekte bulundu. Hemen Elif’le iletişime geçen Bakan Kirişci, Toros Dağlarındaki köyde yaşanan elektrik sorununun çözümünü sağladı. Elif’le Bakan Kirişci arasındaki samimi sohbet kameralara yansıdı.
Yörük Elif Bakan Kirişci’ye sosyal medyadan seslendi
Yörük Elif Bakana seslendi… Bakan Kirişci Elif’in çağrısına kayıtsız kalmadı.

Toros Dağları’ndaki köyünde yörük hayatı yaşayan Elif Akçivi aynı zamanda üniversite öğrenimine devam ediyor.
Sosyal medyada paylaştığı videoda Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’ye seslenen Elif köylerinde yörük çadırında ders çalışırken elektrik ile ilgili yaşadığı sorunları anlattı. Bu samimi paylaşıma kayıtsız kalmayan Bakan Kirişci yörük kızı Elif’le görüştü.

Mersin Üniversitesi Sanat tarihi bölümü öğrencisi olan Elif Bakan Kirişci’ye ailesini tanıttı, köydeki yaşantılarını anlattı.

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü aracılığıyla videoyu izleyen Bakan Kirişci Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’ne elektrikle ilgili sorunun çözülmesi yönünde talimat verdi. Hemen harekete geçen Genel Müdürlük 250 litrelik F sınıfı buzdolabı, led televizyon (küçük), 3-4 adet led lamba’yı çalıştırabilen, telefon ve bilgisayar şarj edebilen (340 wp) “Taşınabilir Güneş Enerjili Sistem”i temin edip Elif ve ailesine ulaştırmak üzere İl Müdürlüğüne teslim etti.

Yayladaki sorun çözüldükten sonra Elif’i telefonla arayan Bakan Vahit Kirişci Elif’i ve ailesini üretime devam ettikleri için tebrik etti.

Sosyal medyada oldukça popüler olan Elif hikayesini Bakan Kirişci’yle paylaştı. Elif tüm gençlere çalışmayı tavsiye etti.

Yörük kızı Elif’in çalışkanlığını takdir eden Bakan Vahit Kirişci, Elif gibi girişimci gençlerin yaşıtlarına umut olduğunu ifade etti.

Elif’le Bakan Kirişci arasındaki samimi sohbet de sosyal medyada beğeni topladı.
mersin yörük elif sosyal medya öğrenci yayla elektrik bakan tarım ve orman